Letošní festivalová sezóna začíná už příští sobotu

Rozjíždí se nám letošní festivalový kolovrátek a zde je první zimní pozvánka do německého Lipska –  na pátý E-ONLY festival od Kootchy.

Na sobotu 14. února 2015 nám stejná produkční skupina, která připravuje například Nocturnal Culture Night v Deutzenu (report z roku 2014 ZDE), připravila začátek sezóny, jak má být. V nových větších prostorách se představí velmi reprezentativní vzorek německých kapel, okořeněných švédským králem synth-EBM Eskilem Simmonsonem.

Line-up startuje kolem šesté hodiny projekty Versus a Syntec. Oba dva jsem loni viděl naživo a jsou to pro mě výplně času před prvním tahákem, kterým je jednoznačně dark project Garyho Wagnera Dance or Die. Čekali jsme, že je po vydání skvělé desky „Nostradamnation“ a geniálním koncertu v Praze, uvidíme hrát pravidelně, ale nestalo se tak. Tudíž jsem opravdu nadšený, že je pořadatel Holger Troisch přemluvil k účasti na E-ONLY.


Dance or Die - Fire

Další set večera bude vzpomínková vintage show z let 1996-2004 hvězd legendárního labelu Zoth Ommog a to In Strict Confidence. Dennis Ostermannm a  Jorg Schelte společně s chorvatskou divou Ninou De Lianin nepřivezou žádné nové tracky a zkusí nás rozjet starými osvědčenými fláky. Takže se už nemůžu dočkat „Seven Lives“.

Před dvěma hlavními stars ještě přijdou zahrát Solar Fake, kteří se poslední dobou objevují na koncertech v čím-dál-tím „lepší“ společnosti. A teď už pojďme k tomu podstatnému.

Band, který jsme dlouho nemohli vidět live. Band, který před zhruba deseti lety válcoval scénu hitem „Lebensborn“. Band, který loni vydal fantastickou šestou desku „Dunkelziffer“. Band, který se jmenuje [:SITD:]. Nezvu vás na tenhle set jenom proto, že je mám rád, ale hlavně proto, že na konci loňského roku byli naši kamarádi na jejich koncertu v Dresdenu a vrátili se totálně očarovaní, jak to bylo dobré.


[:SITD:] - Dunkelziffer

Jako má FC Barcelona svého Messiho, tak i V.E-ONLY festival má svůj Covenant. Nikdo loni nepředvedl tak úžasnou show, jako tihle švédští kucí z Helsinborgu. Dokonale postavené, světelně náročné, neodfláknuté, po všech stránkách fungující…. tak všechna tahle slova přesně zapadají do popisu koncertu Covenant. Kdo z vás je v posledních letech neviděl, by vůbec neměl váhat a vyrazit za kulturou do saského Lipska.

Samozřejmě až do ranního kurvopěnění budou vaše uši oblažovat EBM DJs a narvané bary chlastem, jak jsme Reichu zvyklí. Těším se, jak se 14.2.2015 (což je sobota) potkáme na V.E-ONLY v Leipzigu v kotli!

V. E-Only

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Vyloženě se těším na " výplně času " :-) https://www.youtube.com/watch?v=Qv4hrHYJBmw

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.