Sisters of Mercy – Návrat mrtvého muže

sistersnmm_sAbychom se před tím koncem světa a Vánoci trochu zklidnili, podíváme se jedenáct let do historie za asi nejznámější gotickou "negotickou" kapelou očima ostříleného hudebně-publicistického tandemu Šída-Slezák.






 

Ale abychom na nic nezapomněli, začneme klasicky:

V rubrice Retro oprašujeme opravdové lahůdky s gothic příchutí, posbírané ze stařičkých tištěných hudebních (i jiných) magazínů, zavátých neúprosným nánosem času, které po letech znovu opucujeme, vypulírujeme a vrátíme do oběhu. Důvodem pro toto počínání je zaprvé snaha o zachování informací (neboť papírové časopisy ve srovnání s e-podobou většinou neoplývají přílišnou životností), zadruhé abyste věděli, co se o goths, této kultuře a kapelách psalo před deseti, dvaceti lety a měli srovnání, o kolik vnímání médii postoupilo, a zatřetí protože tyto články mívají i po tak dlouhé době jistou informační hodnotu.

Podílet na obsahu této rubriky se samozřejmě můžete i vy, takže pokud máte někde na půdě, ve starém harampádí, pod postelí nebo pilinami s morčetem podobné časopisy se souvisejícími články, které byste byli ochotní nascanovat (případně zapůjčit k nascanování) a dát našim čtenářům k disposici skrze CZ Sanctuary, ozvěte se, prosím, na mail redakce@sanctuary.cz. Předem děkujeme!

A teď se už můžeme ponořit do článku snad nejrespektovanější tuzemské dvojice hudební žurnalistiky Jan Šída a Milan Slezák, kteří roku 2001 napsali pro magazín Big Beng! následující článek. A aby se vám to lépe četlo, připravili jsme pro vás "inverzní" variantu, tzn. černé písmo na bílem papíře, v originálu tomu bylo naopak.

Sisters of Mercy – Návrat mrtvého muže
Autoři:  Jan Šída a Milan Slezák
Médium: Big Beng!, 2001 

sisters_retro_invertovany

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Nerozumím tomu proč jsou SOM tak kultovní a obdivovaná kapela. Ano natočili 3 výborné desky - před 20 lety. Co dál? Nic.<br />Jejich koncerty stojí bez přehánění za hovno. Stačí si vzpomenout na tu tragédii v Arše. I The Mission jsou na živo lepší. S Fields of the Nephilim se ani srovnávat nedají. To je jak srovnávat Kečup s Pink Floyd.
A mimochodem ve Sportovce koncert byl zklamáním, ale dal jsem jim ještě šanci na zmiňované Brumlovce a bylo to ještě horší. Duc duc bum břink, basa z playbacku, 2 páni v mlze jakože hoblujou a zpět, kterému není rozumět. Kde je ten kumšt?
front: evidentně jsi nepochopil, vo čem to je Znám mraky kapel, které nenatočily ani jednu výbornou desku a kultovní jsou taky :-) <br />Jesus Loves The Sisters!!!
S tím se dá jenom souhlasit :-)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.