The Prostitutes natočili novou řadovku s Martinem "Youth" Gloverem!

Ve dnech 18.-25. února natáčeli The Prostitutes v pražském studiu Faust své třetí studiové album pod vedením jednoho z předních světových producentů alternativní rockové hudby, Youthem.

 

The_Prostitutes

 

Podle skupiny bude nová deska nejživelnější, nejtvrdší, nejtanečnější a zřejmě i nejtemnější v jejich dosavadní diskografii. “Hledáme kořeny v berlínském zvuku 70. let a britské post-punkové a gotické scéně raných 80. let, ale chceme, aby celé album znělo přesně jako z roku 2012.” říká skupina. “Doba, ve které žijeme, se od Hometown Zombies dramaticky změnila, svět se vyhrotil a na únavu z okolí není čas. Je potřeba se vzepřít. Tak to cítíme a tak se to také promítlo do skladeb na desce. Jsou rychlejší a chladnější, než na předešlé desce.”


Martin “Youth” Glover je členem legendárních Killing Joke a společně s Paulem McCartneym tvoří jejich vlastní projekt The Firemen. Jako producent je podepsán pod nejúspěšnějšími nahrávkami The Verve, Primal Scream, The Futureheads, The Cult a dalších. Spolupracoval s Depeche Mode, Marilinem Mansonem, Sugarcubes, U2 nebo Siouxsie & The Banshees, ale v jeho diskografii se najdou i jména jako je Dido nebo Erasure. Na spolupráci s The Prostitutes ho mimo jiné zaujala kombinace rocku a elektronické hudby. Do Prahy si s sebou přivezl zvukového mistra Michaela Rendalla, který na desce také několikrát hostuje.


Natáčení probíhalo každý den v intenzivní atmosféře a končilo v pozdních nočních hodinách. Youth a The Prostitutes měli na natočení celého alba 5 dní, kterým předcházel víkend společných zkoušek. Mix desky proběhne za účasti skupiny v Londýně a poprvé by se mělo hotové album objevit na křtu v pražském klubu Akropolis 26. dubna. V pořadí třetí studiové album vzniká také za podpory fanoušků, kteří finančně přispívají v internetové kampani (dále běží na theprostitutes.org) a získávají výměnou album včetně celé řady speciálních bonusů.

 

The_Prostitutes__Youth_-_2012

Youth uprostřed nahrávání nové desky The Prostitutes

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.