Na Halloween vychází gotická encyklopedie

"Encyclopedia Gothica" je ambiciózní pokus o vznik prvního ucelého slovníčku pojmů spojeného s gotickou subkulturou. Na svět ho po letech kompilování přivedla Liisa Ladouceur a Gary Pullin, dvě významné a aktivní duše toronské gotické subkultury.
Encyclopedia_Gothica
Labyrint gotické subkultury si svůj výkladový slovník rozhodně zaslouží. O to víc, že dnes se jedná o tak rozvětvenou subkulturu, u které pojmout veškeré dění pod jednu pokličku je takřka nemožné. A právě v této době vrcholí přípravy vydání výkladové slovníku "Encyclopedia Gothica", který má ambici do černočerného schyzma protikladných názorů vnést šeravé světlo informací od zdroje, které několik let shromažďovala uznáváná toronská novinářka a básnířka Liisa Ladouceur. Encyklopedie shromažďuje a definuje více než 600 slovíček a frází, které přináleží dětem noci, takže i vy, i když jste to teď neměli o lecčem páru budete moc zasvěceně hovořit deathhawks a rivetheads, případně se přít o to, a kdo je víc übergoth: Bela Lugosi nebo Robert Smith.

Ale dost promotérského narcisismu. Liisa zpracovává informace nejen spojené přímo s hudbou, ale také s typicky černým humorem nebo módou. Jak by řekl klasik "od absinthu až k zombies". Psaný text doplnila stylovými kresbami další významná duše kanadské gotické subkultury, Gary Pullin. Kniha bude k dostání v předprodeji od 1. října, v amerických knihkupectvých poté vpadne symbolicky na Halloween.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.