Při londýnských vlnách rabování shořel sklad stotisíců nahrávek nezávislých labelů

Bylo pouhou otázkou času, než "tepláková revoluce" z londýnského Tottenhamu zasáhne mimo lokální obchody také britskou hudební scénu. Vlna násilného rabování a vypalování prodejen pokračovala v Anglii čtvrtou nocí a z chudinských čtvrtí Londýna se šíří také na sever do Birminghamu či Manchesteru. Jak uvedl server Pitchfork.com, při předchozí noci padl za oběť násilností také sklad se staticíce nahrávkami nezávislých hudebních labelů.

tottenham_fire

Několik desítek indie labelů se širokým záběrem od alternativního rocku přes post-punk až po synthpop si od víkendového běsnění ziskuchtivých výtržníků může přepočítávat vysoké ztráty. Požár distribučního skladu PIAS/Sony v severní části Enfield přinesl mimo jiné škody následujícím labelům: Matador (Sonic Youth, Neko Case,  Cold Cave), XL (The Prodigy, Vampire Weekend, Radiohead), Rough Trade specializující se na evropskou post-punkovou scénu, 4AD (The National, Blonde Redhead), True Panther (Unknown Mortal Orchestra, Girls), Young Turks (Wavves, Holy Fuck, The XX) či Too Pure (PJ Harvey).

 

Celá "revoluční" vlna, při které chudinská mládež nejprve provokativně pochodovala městem, později útočila na policisty a nakonec začala zapalovat celé objekty, vypukla z noci na neděli a původně ji byl přisuzován demonstrační charakter. Podle současného mediálního obrazu chuligánů ale víme, že hudební sklad a další nevyčíslitelné škody má na svědomí "tepláková mládež", která se chce jednoduše obohatit o plazmové televizory a drahé oblečení. Podle některých reakcí na londýnský riot se s nadsázkou jedná o "rapovou pomstu" vyvolanou smrtí dvojice černošských gangsterů s typicky vyholeným obočím, které drancující chuligáni prohlásili za ikony. Frustrovaní mládežníci, kteří si při úprku před policií povytahující značkové tepláky s rozkrokem u kolen ovšem v Británii patří k obávanému sociálnímu jevu - alternativní subkultury, jakou je právě ta gotická, díky podobným xenofobům v minulosti utrpěly několik tvrdých ran - za všechny jmenujme k smrti ukopanou Sophii Lancasterovou.


 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

To je strašný! Hrozný je, že v Birminghamu už jsou i mrtví lidé. Nechápu to.
tak to dopadá, když se nekontrolovaná zvěř vrhne do ulic s touhou všem nakopat prdel, ale kdyby ty idioti aspoň věděli proč. řezat to smrkovou větví do xichtu. škoda, že je britská vláda tak sociální a humánní, bejt to na mě, policie do nich začne střílet
multiculti v praxi
Reakce labelů a detaily: http://www.nme.com/news/various-artists/58540
http://www.jaime.cz/node/182<br />http://www.jaime.cz/node/183<br />http://www.jaime.cz/node/184<br />http://www.jaime.cz/node/185

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.