Project Handcuff

Project HandcuffV uplynulém roce jsme o zbrusu novém brněnském Projectu Handcuff několikrát slyšeli hned několikrát, většinou v souvislosti s ojedinělými živými vystoupeními. Je však nejvyšší čas představit si toto dítko trochu podrobněji.






O kapele

Project Handcuff je sólovým projektem Patrika "Disordera" Lva, frontmana jedné z našich nejvýraznějších současných elektronických formací Depressive Disorder. Ve své čistě instrumentální tvorbě kombinuje Patrik vlivy dark/rhythmical ambientu, industrialu, IDM, snové syntetizátorové plochy, prostorné beaty a někdy až téměř world music či soundtrackové elementy.

Biografie


Dalo by se říci, že Project Handcuff je následovníkem brněnského audiovizuálního projektu H. E. E. L., ve kterém kromě Disordera působil i Martin "Atreid" Pavlík (jinak Beamship nebo Frontier Guards) s fotografem Tomášem Gallem. Hlavním hnacím motorem Projectu Handcuff byla Disorderova chuť realizovat sám sebe bez pomoci někoho dalšího. Datum vzniku lze jen těžko vysledovat, neboť skladby pocházejí povětšinou ze šuplíku "Nevydáno" domovských Depressive Disorder (vznikaly v letech 2003-2009), které byly později doplněny několika novinkami, psanými již přímo na tělo Projectu Handcuff. Datovat však lze živou premiéru – projekt se poprvé veřejně představil 16. dubna 2010 na Moravském industriálním festivalu.

 

project Handcuff



Sestava

Disorder – skladba, programming, syntezátory

Diskografie

Na Bandzone.cz můžete slyšet dema některých písní z připravované EP/LP desky s pracovním názvem "Chained", jejíž datum vydání však prozatím nebylo zveřejněno. Hovoří se i o možnosti, že by se na chystaném nosiči měly objevit i zpívané skladby, kterým by hlas (pochopitelně) propůjčil sám Patrik.

Inspirace a vlivy


Kromě touhy po seberealizaci patří mezi hlavní inspirace projektu hudba spolků jako Polygon, Atomine Elektrine, Arbre Noir, Displacer, Kattoo, Raison D´Etre a podobně.

Více se o Projectu Handcuff dozvíte na Bandzone profilu.


project Handcuff

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Už bylo na čase Patriku :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.