Report z Combichrist – (Görlitz)

Combichrist GorlitzReportáž z koncertu Combichrist, který proběhl v sobotu 13. února 2010 v německém Görlitzu, pro čtenáře CZ Sanctuary připravila Anasthesia.








Combichrist jsou prostě energetická bomba. Nejenže jsou momentálně na druhém evropském turné s pekelným cirkusem zvaným Rammstein, ale zároveň zvládají bezchybně i svou vlastní show. A právě na jejich samostatný koncert jsme vycestovali do německého městečka Görlitz. 

Hned pár minut po 22. hodině klub Nostromo přivítal na skromném pódiu čtveřici maniaků - žádné jemné oťukávaní. Od prvních tónů „All Pain is Gone“, se na nás začala valit vlna 100% aggrotech body music. Z posledního, dovolím si uvést velmi zdařilého, alba zazněly ještě pecky „I want Your Blood“, „Sent to Destroy“ a „Get Out of my Head“. Bubeníci Trevor Friedrich a Joe Letz se podobali spíše dvěma lidským bateriím. Šílené tempo, které frontman Andy LaPlagua diktoval, dokázali udržet i při takových vypalovačkách jako „Shut up and Swallow“ i „Electrohead“ (ta se tentokrát opravdu vydařila). V první linii sice trochu unikal zvuk, ale podle slov dalších členů výpravy to bylo v zadních částech klubu absolutně „vychytané“. 

Kulturně-umělecká vsuvka klávesáka Z Marra nás přesunula do druhé poloviny vystoupení. Chvilku oddychu si Andy vychutnal při "ploužáku" „Today We Are All Demons“, ale pokud měl někdo v tomto okamžiku pocit, že Combichrist dochází pára, tak se setsakramentsky mýlil. Ty největší pecky nás totiž teprve čekaly. Filmová hitovka „Get Your Body Beat“ odstartovala další set, kde musel spolu s Andym zpívat texty snad každý. Jednoduchá „Fuck that Shit“, kultovní „Blut Royal“ a vizionářská „What the Fuck Is Wrong With You People?“ byly pak jen dalšími přísadami do kotle. A v něm už to pěkně bublalo - Andy nepřestával dokazovat, že je jedinečný atlet a za energii pánů za bicí soupravou a perkusemi by se nemusel stydět ani králíček Duracel.

 


Combichrist - Get Your Body Beat (live in Görlizt 13. 02. 2010)

Vrcholem večera byl song na dobrou noc „Today I woke to the Rain of Blood“. Veškerá energie, kterou do nás Combichrist pumpovali, se v tomto okamžiku vracela zpět na pódium a vyburcovala čtveřici k maximálnímu výkonu, který byl korunován ,,přehazováním" bicích mezi Joem a Trevorem  (část soupravy skončila i u nás, naštěstí jsme vyvázli bez zranění ☺). Samozřejmě jsme si vyžádali přídavek - přece tento generátor nevypneme jen tak! A tak se nám dostalo dvou posledních songů: „This is my Rifle“ a „Enjoy the Abuse“.

 
Po skončení performance pokračovala ,,tancovačka" na afterparty, která byla plná klasických Skinny Puppy, NIN a dalších osvědčených hitů.

Combichrist zkrátka znovu nezklamali a fascinovali energií a intenzitou, se kterou přicházejí na pódium. Člověk se prostě musí celých 90 minut diktátu hýbat a není šance se ani na malou chvíli zastavit. Pokud na vás dolehla jarní únava a nezabírají už ani vitamíny (či jiné povzbudivé preparáty), zajděte si 14. 3. 2010 do Abatonu na Combichrist - je to zaručeně ten pravý způsob, jak se únavy zbavit ;).

Fotky z koncertu najdete na zde.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.