Deathstars a Mortiis v ČR

V neděli 29.4.2007 se v Praze v klubu Futurum představí současná hvězda světové electro metalové scény, švédská formace DEATHSTARS, norská Industrial Electro Metalová formace MORTIIS v čele se šíleným severským trollem a jako speciální host večera se představí liberecká sexy gothic metalová formace CALATHEA.


*Tisková zpráva pořádající agentury MAFO, s. r. o.*

Zdroj: MAFO

Agentura MAFO s.r.o. přináší lahůdku pro všechny vyznavače současné světové electro/metal/gothic scény a příznivce kapel typu Cradle of filth, Nightwish, Anorexia, Slipknot, Marilyn Manson, Depeche mode, Dimmu Borgir, Darkthrone, Dark Funeral, Emperor, AFI, Skinny puppy, Frontline Assembly atd.... V sobotu 28.4.2007 na Slovensku ve Skalici v rámci Brainwashing festu a v neděli 29.4.2007 v Praze v klubu Futurum se představí současná hvězda světové electro metalové scény, švédská formace DEATHSTARS, norská Industrial Electro Metalová formace MORTIIS v čele se šíleným severským trollem a jako speciální host večera se představí liberecká sexy gothic metalová formace CALATHEA.



**DEATHSTARS (SWE)** *(Electro-Metal)* - Černý syndikát ze Švédska

Jedná z největších pecek electro/metal/gothic světové scény současnosti !! Švédskou partičku DEATHSTARS nelze přehlédnout, jejich hodně hustou image by jim záviděl i Marilyn Manson, protože ve své sestavě mají hned čtyři hodně nechutně výrazné týpky najednou !! DEATHSTARS jsou kapelou, která jako jedna z prvních zkombinovala přístup extrémních metalových undergroundových kapel s více moderním a dynamickým projevem.

DEATHSTARS jsou označováni za nebezpečí pro běžné obyvatele této planety. Pravdou je fakt, že členové DEATHSTARS se svou zvrhlou image snaží lidi probudit z letargie a ukázat jim temné stránky jejich osobností.

První album ´Synthetic Generation´ (Nuclear Blast) vyšlo v roce 2003 a okamžitě se dočkalo skvělého přijetí jak od hudebních fans, tak od hudebních kritiků. Druhé album ´Termination Bliss´ (Nuclear Blast) vyšlo v Lednu 2006 a potvrdilo postavení DEATHSTARS na světové scéně. Album ´Termination Bliss´ je v podstatě navázáním na odkaz prvního alba, které se rázným způsobem opřelo do současné evropské kultury a životního stylu. Toto západní vákuum je pro DEATHSTARS nepřijatelné.

DEATHSTARS používají sami sebe jako objekt sledování, kterému se snaží porozumět. Snaží se porozumět všem částem svého chování, jako je třeba agrese, krása, prohra, dekadence a morální úpadek. Výplod DEATHSTARS by mohl být popsán jako industriální polobůh zahalený v černém třpytu se zbraní v ruce, cigaretou v koutku a miliónovým úsměvem. Je to pekelná podívaná !! DEATHSTARS vznikli z trosek několika undergroundových kapel 90.let, jako např. Dissection, Ophthalamia a Swordmaster. Jsou pojícím nervem skandinávského undergroundu 21.století. Je to mohutná hudební dálnice napříč Black a Death Metalem, Electrem, Gothikou , Synthetikou, Rockem až po Industriál. DEATHSTARS absolvovali společné evropské turné v Listopadu/Prosinci 2006 s kultovními CRADLE OF FILTH, v rámci kterého hráli i na zimní edici letního rockového festivalu MASTERS OF ROCK !! Řekněme si to na rovinu : DEATHSTARS mohou za to, že temnota vypadá dobře !! DEATHSTARS jsou nejlépe se prodávající rockovou atrakcí ve Švédsku.



**MORTIIS (NOR)** *(Industrial Electro Metal)* - Electro Metalový skřet z Norska se svým doprovodem

MORTIIS je nepřehlédnutelná postavička světové metalové scény. MORTIIS se prezentuje šílenou image severského trolla/skřeta, která je absolutně nezaměnitelná. MORTIIS začal svou hudební kariéru jako člen slavných EMPEROR, kde hrál na baskytaru. Po svém odchodu se začal zabývat temnou formou electro metalu s prvky gotiky. Současnou tvorba MORTIIS lze srovnat s kapelami typu NINE INCH NAILS, CRADLE OF FILTH, DIMMU BORGIR, MINISTRY, THE PRODIGY atd.. Výsledný zvuk MORTIIS v kombinaci s divokou image tohoto norského trolla slibuje neopakovatelný zážitek. MORTIIS se již v Praze představil např. v zaplněném klubu Ababton. Tvrdé kytary, samply a syntetické zvuky v kombinaci s charismatickým zpěvem = nářezová show plná energie !



**CALATHEA (CZ)** *(Gothic Metal)* - Smutek může být sexy

V současnosti nejvýraznější gothic metalová formace v ČR !! Skupina absolvovala velice úspěšné vystoupení na Wave Gothic Treffen v Lipsku v roce 2003, společné hraní s H.I.M. v Praze v roce 2001, s novým projektem Maxe Lilji s názvem Hevein (2006) atd... V Březnu 2007 společné turné s FEILED (FIN), v Dubnu 2007 společné turné s HEVEIN (FIN), v květnu s DEATHSTARS + MORTIIS a v 13.6.2007 v Praze s legendárními černokněžníky TYPE O NEGATIVE. Kdo má rád poctivý gothic metal v kombinaci s ženskou krásou, ten si přijde na své.

**Deathstars (SWE), Mortiis (NOR), Calathea (CZ)**
29. dubna 2007 (neděle), 21:00
Praha, Futurum Music Bar (Zborovská 7)
Vstup 350,- Kč předprodej/ 400,- na místě

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Původně jsem se chystala.. Nakonec to asi nevyjde, takže kdo tam jde, užijte si to a čekám nějaký report...
Deathstars muzu doporucit sou nazivo vyborni :-) Mortiise sem jeste nevidel tak sem zvedavej... jinak CALATHEA se tam moc stylove nehodi ale coz... kazdopadne uz se tesim :-)
"...přináší lahůdku pro všechny vyznavače současné světové electro/metal/gothic scény a příznivce kapel typu Cradle of filth, Nightwish, Anorexia, Slipknot, Marilyn Manson, Depeche mode, Dimmu Borgir, **Darkthrone, Dark Funeral, Emperor**..."<br /><br />Ti lidé jsou asi velice znalí, když spojují electro scénu s takovými norskými black metalovými kulty :-? :-D :-D
[3] :-D cela ta zprava je dost k smichu napsana nedelali lidi z mafo drive v sipu nebo blesku? :-D
ze je to porad bavi sem jezdit..:D
[5] No co asi je tu maj lidi rádi ;-)<br /><br />Tak co byli jste tam někdo? bude report, fotky a tak? ;-)
Ezechiel: koncert byl paradni myslim ze se povedl...
[7] mno a reportek by nebyl? ;-)
Koncertř byl vice nez vybornej bajecne sem si ho uzila...a co se clanku tyce je napsany ponekud s bulvarni senzaci :-P :-P
[9] ostatně, co taky čekat od tiskových zpráv, že? ;-) :-D :-D

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.