Novinky od Perturbatora: nové album, label, vedlejší projekt a koncert v Praze

Zklidnění minulého roku využil James Kent k řadě činností. Třeba i k dotočení nové desky svého hlavního projektu Perturbator.

Začneme novou deskou Perturbator. Už před necelými dvěma roky roky nabídl James Kent k poslechu ukázku materiálu, na kterém pracoval. Singl Excess, o kterém jsme psali ZDE, překvapil silným gotickým vyzněním, s kytarami a typicky vytaženou basou. Dokončení připravované desky se trochu protáhlo, ale deska je konečně venku. Devítiskladbová kolekce "Lustful Sacraments" je Kentovými gotickým vyznáním, které ale obsahuje vedle synthwave i řadu dalších odboček. Za to může i řada hostí alba, jako například američtí postpunkeři True Body nebo francoužští doom-rockeři Hangman's Chair. Album vyšlo 28. května 2021 na labelu Blood Music a label ho nabízí v nesčetně provedení na CD, vinylu nebo kazetě. Zajímavé je, že digitální verzi desky si můžete stáhnout níže z Bandcamp profilu vydavatelství za cenu, kterou si sami určíte.

 

 

S vydáním desky se rozjíždí i koncertní aktivita Perturbator. A je potěšující, že na podzim James Kent nezapomněl ani na Českou republiku. Pokud vše půjde podle plánu, projekt by se měl ukázat koncertně v pražském Roxy 19. října 2021! A ani předkapely nejsou k zahození - Health a Author & Punisher!

To stále ještě není ze strany syna slavného hudebního publicisty Nicka Kenta všechno. Minulý týden James prozradil, že zakládá svoje vlastní vydavatelství. To dostalo název Music of the Void a první nahrávkou, která zde vyjde, je debutová deska nového projektu - kapely, ve které Kent účinkuje. Čtveřici Ruin Of Romantics krom synthwave hvězdy, která zde hraje na klávesy, tvoří tři Francouzi: zpěvák a basák Vincent Mercier harcoristů TRAPPT, bubeník Mehdi Thepegnier z už zmíněných Hangman's Chair a kytarista Francis Caste z indie rockových BLVL. Debutové album se bude jmenovat "Velvet Dawn" a podle tří singlů, které si můžete poslechnout níže, můžeme čekat nečekaně zasněnou muziku na pomezí indie rocku, darkwave a shoegazeu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Album už objednáno na www.audio3.cz
Jen musíme doufat aby nám Bureš a jeho parta nezavedli covid pasy a další sra.ky.Aby jsme na koncert mohli jít tak jako se vždy chodilo,bez diskriminace.Nebo se může stát že akce budou jen v létě a ještě omezené a zbytek roku nic.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.