Experiment kapely Lealoo – album za jeden týden

Dá se zvládnout deska za jediný týden?

 

Photo Lealoo 1

 

Tvůrčí krize se dá překonat různě. Někdo vyhledává hluboké emoce, jiný se vrhne na konzumaci roztodivných substancí. Lealoo na ni chtějí vyzrát smělými termíny. Složí a natočí album během jednoho týdne. A svoji sedmidenní zkušenost pak zdokumentují v knize.

Kapela Lealoo, jejíž tvůrčím srdcem je pár AM a Evi, na pražské scéně působí již deset let. Za svou historii vydali dvě dlouhohrající alba, poslední s názvem "Period" vyšlo před pěti lety. „V těchto dnech jsme zavřeni v nahrávacím studiu a tvoříme. Našim cílem je složit a natočit celé album za pouhých sedm dní. O celém průběhu natáčení pak napíšeme knihu, ve které se čtenáři dozví nejen tipy a triky, ale nahlédnou i do zákulisí, ba přímo do ložnice Lealoo,“ říká zpěvačka Evi. Příznivci Lealoo si mohou CD i knihu předobjednat v rámci jejich kampaně Hithit zde.

Pražská kapela Lealoo vznikla v roce 2004, v tomtéž roce vydala první album s názvem "Pinions", o pět let později pak druhé CD "Period". Skladby z posledně jmenovaného alba, které produkoval Filip Míšek (Khoiba, Dikolson), zazněly v mnoha zahraničních FM rádiích (ve Francii, Belgii, Itálii, Švýcarsku, Chile, či německém RadioEins).
Lealoo se pohybuje na hranici trip-hopu a popu, škatulky jsou jim ovšem těsné a někteří jim přisuzují nálepku dream-pop. Snová atmosféra je v tvorbě Lealoo naživo podtržena i minimalistickou projekcí, která využívá techniky videomappingu. Lealoo se věnují také skládání hudby do počítačových her (již vydaný Dark Oberon a připravované Hopply a Nyzoto) a filmů. Krátký film Twofold režiséra Luďka Wellarta, ke kterému Lealoo složili hudbu, bude mít premiéru letos na podzim.

 

lealoo.cz
soundcloud.com/lealoo
facebook.com/lealoomusic

Photo Lealoo 5

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.