Die Krupps se vrací do Prahy

diekrupsprahasUž v sobotu nás čeká vystoupení německé úderky Die Krupps za doprovodu chilského divočáka Vigilante a amerického projektu Chant.








 

Jedna z nejvýraznějších evropských kapel osmdesátých a devadesátých let zde v rámci svého evropského turné představí nové album „The Machinists of Joy“, které se stalo nástupcem šestnáct let staré nahrávky „Paradise Now“.

Když před více než třiceti lety začali Die Krupps s kombinováním odlišných žánrů jako jsou elektronika, industriál a metal, znamenalo to na tehdejší hudební scéně doslova poprask. V dnešní době již sice hudební fúze ničím výjimečným nejsou, přesto však jméno Die Krupps neustále rezonuje patřičnou vahou.

Společně s Kraftwerk a Einstürzende Neubauten totiž tvoří nesmrtelnou trojici, která zásadním způsobem definovala podobu elektro/industriální hudby na mnoho dalších let. Skupinu založil v roce 1981 zpěvák, kytarista a klávesista Jürgen Engler a již na debutovém albu převažoval industriální zvuk, postavený čistě na hlucích a úderech na kovy. Na dalších nahrávkách již dostávala více prostoru elektronika, kterou doplňovaly metalové kytary a agresivní zpěv. Die Krupps se v té době zařadili mezi hlavní představitele tzv. electronic body music.

 


Die Krupps – Nazis Auf Speed 

V roce 1997 se rozloučili albem „Paradise Now“, aby se opět vrátili na scénu v roce 2005 v rámci svého pětadvacetiletého jubilea. I současnou podobu Die Krupps, která je aktuálně k poslechu právě na poslední desce „The Machinists of Joy“, charakterizují chladné kytary podkreslené elektronikou. Kromě nového materiálu se tak fanoušci, kteří navštíví blížící se pražský koncert, mohou těšit i na nesmrtelné hity jako „Fatherland“, „Isolation“ nebo „To The Hilt“. 

Jako support vystoupí chilský industriální projekt
Vigilante, za nímž stojí známá persona Ivan Muñoz a který se představil mj. jako support na jihoamerickém turné Nine Inch Nails.

Na celé evropské šňůře 'Machinists of Joy Tour' budou prkna jednotlivých pódií zahřívat tribal/industriální Chant, jejich bubeník Bradley Bills se na pódiu připojí i k Die Krupps. Kapela v minulosti absolvovala turné např. s KMFDM, Lords of Acid či Angelspit


Vigilante – Opening for Lacrimosa Compilation (Live) 

Die Krupps (DE), Vigilante (CL), Chant (USA)
15. února
Praha, Rock Café (Národní 20)
Vstup:  590 Kč předprodej (www.shindy.cz) /  590 Kč + poplatky Ticketpro, Ticketstream, Ticketportal / 650 Kč na místě

Die Krupps Praha

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Zase super zpráva ! To mám ten rok 14 skvěle začal. Krupps,Project P, Laibach,FLA, NIN (nebudou v té šílené hale tak o tom začínám přemýšlet že bych přeci jen šel) Ještě by to chtělo 242 a S. Puppy a byl by to nejlepší rok co pamatuju...
Jsem to chtěl psát pod článek o koncertu FLA nějak omylem jsem to psal sem :zzz :lol:
No tak to máme za sebou. Pocity mám trochu smíšené. Akce proběhla celkově fajn,i to nekouření dole mě vlastně vůbec nevadilo... Atmosféra a nasazení Krupps taky za jedna. S délkou respektive s kratkostí koncertu jsem se také vyrovnal - chápu že šňůra je dlouhá a parta už není nejmladší :-) .Ale nevím jestli mám něco s ušima ale ten zvuk?Kamarád to celkem přesně ohodnotil,že pořád čekal "kdy se otevřou dveře do toho sálu kde Krupps hrají" Prostě nám to přišlo jak pod dekou...
Taky mi to přišlo jakýsi "zastřený", a to si obvykle stěžuju, že je to moc vohulený. Jinak ale spokojenost, čekal jsem teda méně věcí z posl. desky, která je ale na druhou stranu hodně povedená.<br /><br />Stařík z Vagilante božííí. :-)
Proč se koncerty dávají do Rock Cafe? Zvuk hrozný, a to jsem stál vedle mixáku. Doufám že dám PP v Drážďanech, tohle se fakt nedá. Že se v sále nekouří nás tedy překvapilo, to jsem nečekal, to je nesmírně pozitivní. Ale ten zvuk, oj oj...
Tak mě naopak zvuk přišel velice dobrý. Stál jsem uprostřed cca 5m o pódia. Nebylo to přehnaně nahlas, všechny zvuky pěkně rozlišené, žádná koule. Nová deska naživo funguje skvěle.
Zvuk v Rock Café mi většinou přijde v pohodě, ostatně to je taky důvod, proč tam děláme řadu akcí. Ale v sobotu to bylo prachbídný, přesně jak píše Hellmut 'jak pod dekou'.
Jsem rád že si se mě náčelníku zastal :lol:<br />Taky jsem nemíval s Rock cafe problém ale v sobotu to byla bída.<br />Přitom u Vigilante mi to tak nepřišlo, akorát ty mě pro změnu nebavili,docela jsem se na ně těšil.Loni jsem poslouchal jejich cd a bavilo mě ale na koncertě jsem jim "to nevěřil".Klávesák to dost prožíval ,to mě bavilo (dost zvláštním způsobem :o ) ale jinak nuda,nicméně zvuk mě netrápil.<br />Ale u Krupps a hlavně u mojí megaoblíbené Robo Sapiens, kterou mám hodně naposlouchanou jsem trpěl. :cry: <br />Jak to bylo? Měli svého zvukaře nebo to byl někdo z RC? Když si představím jak je zde popsaný report z Vanessy a zvukové zkoušky,tak mi přijde že Krupps přišli a hráli rovnou...Všiml jsem si časté komunikace se zvukařem ale efekt to moc nepřineslo. :oops:
K těm Krupps ,vždy po jejich koncertě si říkám,že jim stojí zato stěhovat ty trubky ,když pak do nich bouchá jen 3x. :sad: .Vždy když zazní železo ,lidi jsou nadšený :lol: <br />Myslím že i u těch zmíněných Robo Sapiens se taky mohlo občas bouchnout :-) <br />Ale s odstupem jsem spokojenej bylo to fajn :roll:

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.