Rare slaví 3. výročí trojkoncertem

rareIIiyears_sV pátek 31. ledna můžete v klubu Basement oslavit třetí narozeniny předního pořadatelského kolektivu zaměřeného na new wave, minimal synth a postpunk. Mezi gratulanty budou belgičtí :Codes a projekty z Francie Illustration Sonore a Merci La Nuit. 






 

Už tři roky pořádá uskupení Rare na území hlavního města pravidelné klubové noci věnované žánrům jako minimal synth, NDW, cold wave, post punk a zapomenuté skvosty new wave. Za tu dobu stihli udělat více než třicet stylových večírků a koncertů takových jmen, jako je americký Martial Canterel (projekt Seana McBride ze samotných Xeno and the Oaklander), postpunkoví apoštolové osmdesátých let No More nebo stoupající hvězdy současné temné vlny Lebanon Hanover či Noi Kabat.

Nikoho tedy nepřekvapí, že si Rare jako dárek ke třetím narozeninám nadělili trojici zahraničních kapel, které naplní prostory klubu Basement chladnou elektronikou s nádechem osmdesátkového EBM. Analogové syntetizátory a bicí automaty budou zahřívat speciální hosté. O koho jde?

Z belgického Bruselu dorazí dvojice
:Codes, charakteristická atmosférickou minimalistickou elektronikou a sugestivní zpěvnou deklamací zpěvačky Najah. Projekt se do širšího povědomí vepsal hlavně debutovou deskou „All The Tragic Heroines“ z ledna loňského roku, kterou kritici popisují jako mistrovské dílo současné cold wave. :Codes sice původně začínali před deseti lety jako jednočlenný EBM projekt skladatele Chrise, po příchodu Najah se ale jejich styl začal vyvíjet směrem k současné minimal wave podobě. Svůj špinavý mechanický zvuk a pesimistické futuristicko/sci-fi vize si ale udrželi. A to i na živých koncertech.



:Codes – Nekra Fylla 


S kolegy z Belgie cestují v rámci Trilogy Tour i dva zástupci Francie. Pařížské duo Dasz (také z projektů Dolina či Ame de Boue) a Christina (aneb Froe Char), začalo fungovat pod názvem
Illustration Sonore roku 2010. Od té doby odehráli spoustu koncertů v Belgii, Francii, Německu a Itálii a před dvěma měsíci povili slibný debut „Undisciplined Strips Of Emotions“. Svůj rukopis nazvali „No future pop“, který zní jako synth-gaze nebo darkwave tepající vlnami oscilátorů, přelévaných pořádnou porcí delaye. A přesně to přivezou Illustration Sonore představit do Prahy.



Illustration Sonore – Violence 

Třetím hostem je francouzský one-man projekt
Merci La Nuit, který posluchače bere ve své tvorbě zpět k samotné prapodstatě francouzské nové vlny – nonkonformismu, odhodlání a duchu DIY. I on loni vydal své velmi dobře přijaté eponymní album prostřednictvím labelu Spielzeug Muzak, prosycené tématy společenského odcizení a nočních konspirací. Někdy plný vzteku, jindy s černým humorem, ale vždy vyzbrojen syrovými analogovými syntetizátory. I tady se můžete ponořit do chladných a temných vod minimalistické elektroniky a nálad nočních ulic města v mlhách.



Merci La Nuit – AIT, 3 Times A Day

Pokud jste za ty uplynulé tři roky navštívili alespoň jednu z akcí Rare, víte, že po koncertech bude následovat afterparty v duchu zaprášených klenotů new wave/post-punk/minimal synth až do rána. A o narozeninách to platí dvojnásob.

RARE III YEARS – :Codes (BE), Illustration Sonore (F), Merci La Nuit (F) +
DJ whydie? (RARE) 
31. ledna 2014 (start 21:30)
Praha, Basement klub (Francouzská 76)
Vstup: 200 Kč

RareIIIyears

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

základ

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.