Massive Ego se vrací na scénu s novými spoluhráči, bez maskování a novým singlem

Britský projekt vstává z popela.

Po dvouleté přestávce, poznamenané cestou Marcovou za duševním zdravím a odchodem z veřejného života, jsou Massive Ego nazpátek!  Už první nový singl jasně naznačuje, co je u Marca Massive nového. Pryč jsou doposavad nezbytné paruky a make-upy. "Uvědomil jsem si, že pokud se mám vrátit, musím tentokrát udělat všechno jinak. A to znamenalo nechat minulost za sebou. Maskování, díky kterému jsem se stal známým,  se nakonec stalo vězením, které jsem si sám vytvořil," přemítá předák kapely.

Comebackový singl, hluboce osobní kousek, symbolizuje předákovu katarzi a návrat ke skládání písní. Marc se do nové etapy vydal s třemi spoluhráči. Z minulosti si v kapele ponechal bubeníka Ollyho Frosta. K této dvojici se přidal nový člen Porl Young, bývalý člen gotické kapely Rosetta Stone, a vracející se klávesista Lloyd Price. Porl přináší do soundu Massive Ego post-punkové vibrace 80. let a inovativní kytarovou práci, zatímco Lloyd vnáší do soundu kvarteta svou charakteristickou směs analogových syntezátorů.

Kapela oslavila návrat na scénu koncertem na festivalu Out Of Line Weekender v Berlíně. Nový singl je prvním ze série nových skladeb, které vyjdou v blízké budoucnosti a stenou se základem připravovaného alba a turné plánovaného na rok 2025.

 

Massive Ego - In Your Own Darkness
 

 

 

mohlo by vás také zajímat