DALŠÍ NOVINKY K XIX. PRAGUE GOTHIC TREFFEN (DJs, pravidla a WC)

Co nového jsme nachystali k devatenáctému pokračování největšího gotického mejdanu široko daleko? (EN available)

For English click here.

Čím více se blíží prázdniny, tím víc se člověk taky dostává do "za chvilku bude PGTčko!" módu. A protože soupisku kapel už jste nejspíš stihli vstřebat, je na čase podívat se na další důležité součásti Prague Gothic Treffen. A jednou z nejdůležitějších jsou DJové, kteří budou vládnout parketům až do ranních hodin. Opět vám vezeme zahraniční hosty a opět to jsou těžké váhy v oboru...

DJs

Prvním jménem soupisky totiž není nikdo jiný než našinci tolik milovaný DJ Daniel Myer. Producent, muzikant, pořadatel a "renegade of noise", kterého můžete vídat na pódiích celého světa ať už s hvězdami jako Covenant či Nitzer Ebb, nebo vlastními respektovanými projekty Haujobb, Architect, DSTR či Liebknecht. Neméně úspěšný je ale Daniel i jako DJ (opakovaně vystupoval v kultovním berlínském Hör) a pokaždé, když měl v rukou afterparty některé z našich akcí, zdecimoval sál – technicky, vtipem i nekompromisním tanečním nákladem. Nikdo na scéně totiž nehraje jako Daniel Myer... 

Další významnou a uznáva postavou gotické DJské scény je DJ De'Ath. Tato (i vizuální) ikona pořádala vyhlášené parties v gotické kolébce Leedsu už před čtvrt stoletím, jako první přivezla do Anglie deathrock i spoustu nyní slavných kapel. I DJ De´Ath si Prahu zamiloval a jsme rádi, že ho na PGT potkáváme pravidelně i jako návštěvníka. Mimochodem víte, že poprvé nám zahrál na šestém PGT?  A i pro letošní ročník si nachystá jeden ze svých pověstných setů a protáhne vás temně kytarovým aftermejdanem. O to slavnostnějším, že DJ De'Ath letos slaví 25 let svého DJování.

Třetím do DJské party bude synonymum gotických mejdanů ve Vídni, DJ Eraserhead. Ten začal s pořádáním vlastních akcí v polovině 90. let (třeba mejdanem "80s Zone", který mimochodem jede doteď) a roku 2001 založil pověstné akce "Schwarzer Reigen". Pořádal malé festivaly, přitáhl do rakouské metropole spoustu kapel, DJoval všude možně (včetně WGT) a často ho můžete vídat i v pitu festivalů, protože kromě toho všeho je DJ Eraserhead ještě navíc ceněným koncertním fotografem. Přes to všechno nám do Prahy přijede zahrát vůbec poprvé. Jak se tedy vlastně teď hraje "po vídeňsku"? Taky jsme zvědaví!

A nebojte, samozřejmě nezůstanete ochuzeni ani o náš tradiční závěrečný "last man standing" set v režii Sanctuary.cz DJ crew.

PGT crowd

A pojďme za další novinkou. Rozhodli jsme se dát dohromady Pravidla akce, která pokrývají ty nejčastější otázky, které každý rok dostáváme (od kolika let se může na PGT, kde vezmu pásky, můžu s sebou vzít foťák...) plus definuje základní podmínky k tomu, aby PGT bylo "safe space" pro všechny. Není to nic složitého a od každého účastníka PGT očekáváme, že se bude pravidly řídit. V kostce to říká "buďte milí a opatrní na sebe i na ostatní", čili nic, co by trochu kultivovaný člověk nedělal i tak. Ale je dobré to mít někde na jednom místě, kdyby si někdo nebyl jistý. Pravidla si můžete přečíst na stránkách PGT.

Poslední novinka je sice o něco méně vzletná, ale neméně důležitá – WC. Víme, že záchody jsou slabina jinak skvělých klubů a hlavně dole v Bike Jesus mají dost rezervy. Svojský ráz legendárního CBGBs a upřímný DIY feel je jedna věc, ale druhá nějaký uživatelský standard. A tam nechceme dělat kompromisy. Přestavět/rekultivovat WC klubu bohužel nemůžeme, ale zařizujeme alespoň extra uklízecí posily, které budou v průběhu večera pravidelně procházet WC a starat se o jejich čistotu. Plus jsme se to rozhodli posichrovat a před Bike Jesus přistavíme ještě extra mobilní toalety, které se každý den vymění. Věříme, že tahle opatření pomůžou, abyste si letošní PGT užili zase o kus víc.

A to je proteď všechno, příště vám prozradíme podrobnosti ke gothic picnicu, oficiálnímu PGT merchi a další novinky, na kterých momentálně pilně pracujeme. A jen pro přípomínku – pokud ještě nemáte lístky, seženete je na GoOut.cz. Nicméně vzhledem k tomu, jak se prodávají, asi bychom s nákupem úplně nečekali...

Prague Gothic Treffen

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.