Kira McSpice se na nové desce dělí s posluchači o svá traumata

Pět let od vydání debutu, přichází křehká hudebnice s novým albem.

Něžná zpěvačka Kira McSpice připravila ve své vlastní režii nové album, které se jmenuje "The Compartmentalization of Decay". To zpracovává autorčino velké trauma sexuálního napadení. Nereferuje o něm jenom jako o aktu násilí, ale především jako psychickém závaží, které Kiru léta výrazným způsobem svazovalo.

 

Kira McSpice - Knife Like a Spile

Název desky odkazuje na stejnojmenný článek biologa Alexe Shiga, který v něm popisuje způsob, jakým se stromy brání dřevokazným nákazám. Na rozdíl od živočichů, rostliny, tedy ani dřeviny, nemají schopnost hojení. Nejsou schopny hojit poškozené tkáně, nahrazovat je týmiž nebo jinými na stejném místě, jak to známe u člověk a živočichů. Stromy řeší napadení a poškození tím, že danou oblast izolují (aby se zabránilo šíření patogenních organizmů dále do systému) a překryjí novou vrstvou pletiv. Navíc si pomáhají výměnou živin skrze propletený kořenový systém. A nové album Kiry McSpice má být takovým rozptýlením svých traumat mezi chápající, empatické fanoušky. Odseknutím se od události, kterou si autorka prožila ve svých 19 letech, a ta v ní dodnes negativním způsobem pracuje. 

Každý násroj na albu má svou úlohu, včetně exotické skleněné harfy nebo zpívající pily. Album si zpěvačka a skladatelka vydala vlatním nákladem, a to 12. dubna 2024 v digitální podobě a na vinylu.

 

 

 

 

mohlo by vás také zajímat

randomnessec13