LateXjesuS

LateXjesuSO brněnském ryze dámském electro projektu LateXjesuS už pravidelní návštěvníci našich stránek leccos zaslechli. Tuzemské formace si však zaslouží masivnější podporu, a tak jsme spolu s kapelou dali dohromady trochu obsáhlejší pohled do naší rubriky "CzS doporučuje".





Projekt:

Styl, který produkuje projekt LateXjesuS by se dal charakterizovat jako „Dark Electro Feminizer“, je to hudba převážně elektronická v kombinaci s blackmetalovým zpěvem a tvrdou kytarou. Produkce kapely je zcela odlišná od stylu, na který jsou zvyklí fanoušci domovských formací členek.

Biografie:

K osudovému setkání Ellen a Oriany došlo zcela náhodou. Na cestě od své rodiny ze španělské Pamplony se jižanská kráska rozhodla prodloužit si svůj výlet o návštěvu města Düsseldorf v Německu. Na autobusovém nádraží se v tu dobu nacházela Oriana von Bahnhof, která má rovněž část své rodiny v zahraničí. Protože však prohýřila všechny své peníze, rozhodla se pro variantu autostop. A právě zde udeřila ruka osudu, dvě dámy se setkaly a do svého domovského města Brna pak odjely společně. Niina Hautamäki, která v Brně nějakou dobu studovala, je dlouholetou přítelkyní Oriany, která se rozhodla pro změnu své přezdívky na von Braun po svých předcích. Snem těchto tří hudebnic byl vždy čistě ženský projekt, slovo dalo slovo a zrodil se LateXjesuS.

Aktuální sestava:

Ellen Alvarez - čistý zpěv, kytara, klávesy
Oriana von Braun growling, basa
Niina Hautamäki - klávesy

LateXjesuS má celkem tři stálé členky, které jsou známé svým působením v jiných kapelách a projektech. Ellen Alvaréz působí na gotické scéně jako zpěvačka Alvaréz Peréz, Orianu von Braun znají posluchači jako Dashu z doomblackmetalových Tisíc let od ráje, Niina Hautamäki se zase proslavila se svým legendárním blackmetalovým projektem Howling Darkness. Kromě těchto zmíněných formací však Ellen, Oriana i Niina účinkovaly, či hostovaly v řadě jiných a mají tak za sebou, a doufejme i před sebou, velmi pestrou muzikantskou kariéru. Namátkou. Ellen - Mad-mouse Chicago I.R.A., Oriana - Kanthaka, Solfernus, Torment, Niina - Tranceescape Insanity, Jungle Death.

LateXjesuS Logo

Nahrávky:

Pod hlavičkou producenta Yyana Peréze dostávají nápady tří hudebnic ten správný tvar. V současné době jsou na internetových stránkách k dispozici pracovní verze již dvou skladeb „The Tempt“ a „G.O.D. E-shop“, k nimž v nejbližší době přibudou další, konkrétně taneční „Monster“ a apokalyptická „Pray“. V poslední zmiňované se můžou fanoušci těšit na vzácného hosta, kytaristu Shamila z kapel Kreator a Waltari, který zahraje na sitar. O vydání desky vyjednávají LateXjesuS se dvěma zahraničními labely, které již projevily svůj zájem.

Inspirace:

LateXjesuS je inspirován skutečným životem z pohledu ženských očí. Název a v podstatě i celá filozofie kapely je vystižen v textové tvorbě, napoví například song „G.O.D. E-shop“.

Koncerty:

Na 30. prosince 2009 je naplánován první koncert LateXjesuS, na kterém bude zároveň pořízen i klip. Kapela přivítá na svém pódiu i krále francouzských diskoték známým pod svým uměleckým jménem Michel Libertin a možná přijde i Králíček. O dalším koncertování rozhodne rok 2010, na který se chystají akce na Slovensku, v Německu a menší turné po Skandinávii, na němž potvrdila svou účast i známá tanečnice a S/M performerka MiSSstreSS.

Hudební ukázky, fotografie a nejnovější novinky o LateXjesuS najdete na jejich Bandzone profilu.

Klikněte pro zvětšení

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Tak nevim, zní to všecko hrozně exoticky, ale zvuk je teda českej jak poleno a nic moc originálního z toho nekouká. Ale zajdu na ně a uvidim. Pokud se Ellen bude prezentovat míň arogantnim způsobem, než jak to dělá u AP mohlo by to bejt fajn :D
jj fandim damam napad se mi libi ale hudebne musi jeste trochu pilovat ;-)
Ellen se prezentuje arogantnim zpusobem? Tak neceho takoveho jsem si nevsim
...mě se to líbí,vůbec to nezní "česky" a hlavně to nezní "německy" :whistle: což sem si oddechl....a aronganci pokud jsem dobře poslouchal texty musí mít dámy téměř v popisu práce.Hlavně asi k našemu silnému pohlaví :s
No pokud vím,tak žadnej demáč nezní jak oficialní nahrávka.Až to budeme chtít dát na cd, tak půjdem samozřejmě do pořádného studia.Ale ty bys to určitě nahrál a složil líp určitě máš přinejmenším hudební vzdělání...zdraví tě řádové sestry gorgony
"Anonymni": Odkdy musi mit clovek hudebni vzdelani na elektro s blekmetalovym revem? :D :whistle: ...nemusite se hned urazet damy...jaxem rikal, na koncert zajdu a uvidim ;-)
neni to úplně špatný, ale je to takový... takový český a prvoplánový
Zní to česky, to je pravda, nicméně v našich končinách vzniklo spoustu mnohem horších věcí, já osobně se domnívám, že tento projekt je nejposlouchatelnější z toho, co u nás v poslední době na scéně vzniklo.
Tak nevím, z těch tří nahrávek mě alespoň na první poslech neutkvěla v hlavě ani jedna. Určitě se na holky někdy live ráda podívám ale co se týče Orianina growlingu, z nahrávky možná ještě zní celkem dobře ale co jsem měla možnost vidět na koncertě bylo o dost horší... Každopádně ať se daří.
Nevspomínam jak se jmenoval ten elektro projekt Lahké Múzy na Nosferatu Night 2008 ale bylo to taky moc ženský,fetish a hodne profesionální...<br />Jestli to bude takle dobrý,bude paáada že i u nás doma máme něco co Slováci mají již dávno...
proč mít něco co maj jiný už dávno? neni lepší dělat něco úplně jinýho? ;-)
asi myslis hieros gamos...myslim ze ti jsou jeste o kus dal B)
Jo,jo...dík za nápovědu...myslím že vydali i debutové CD ....
Tak to máme za náma...snaha o šou byla úporná...takovej elektro masopust ...i s vepřovím v pvc...
to bylo az tak hrozne? :D
Je to vec nazoru....lidi se bavili...to jo...jenom nektere (2)damy z kapely mozno v tom pvc byli vic do veproveho nez sexy shick jak bylo slibovano....a jeste jsem taky nevidela podprdu pod korzet az ted...
Ale tak nebuďte zas tak přehnaně kritičtí... Mě se akce líbila, a fakt, že slečna zpěvačka si pod korzet vzala podprsenku přeci na hudbě a celkovém dojmu nic nemění.
Největší sranda je když kobylí držky debatují o vepřovým.....úporná snaha skrytě zakrýt vlastní fyzické nedostatky a to že je někdo nula co nikdy nic nedokazala a ani nedokáže????? :woohoo:
Prosim vas, kde to berete? Samozrejme kazdy ma trochu jiny nahled na to, co je sexy, ale ja jsem na podiu videa akorat tri sexy pekne rostle normalni baby. Se moc divate na klipy vychrtlin jako Britney Spears, ne? A imho to vubec muzete brat trochu min vazne, ja myslim, ze o to jde, hlavne aby byla sranda :-)
Proc to milé dámy tak řešíte??? :o Hlavní je snad celková prezentace a hudba..a to že si někdo vezme podrpsenku pod korzet, pak k tomu má jistě své důvody...a kdybyste si radši místo takových píí...ovin všímali celkového dojmu udělaly byste líp..:-) Nebo příště musíte na koncert Pussy Cat Dolls...:-D Ale hlavně, že všichni umíte pomlouvat...To jde dobře, ale samy byste se na takové vystoupení ani nezmohly...Nicméně ste mě potěšily "DÁMY" větší stupidy jsem neviděla..:-D :woohoo:
Nechápu, co všichni máte. Mě LatexjesuS doslova nadchly a to jsem co se týče hudby celkem zmlsaná. A i celková projev byl dokonalý a já jsem od lidí, co tam byli neslyšela jedinou negativní reakci. A jestli má někdo pod korzetem podprsenku nebo ne mi přijde jako každého věc a nechápu, co vám na tom tak vadí :D
Tak zacinam mit pocit, ze kvuli takovymu flejmu kolem vystoupeni Latexjesus by mohla byt navstevnost DarkExitu prijemne vysoka :D Nazor si udelam az na miste :-)
http://www.flickr.com/photos/dark000/4231212819/in/set-72157623109083746/<br /><br />ja zadnou podprdu teda nevidim :o
Taky že si to ženský z LJ píšou samy,i špatná reklama je reklama:-))Rozhodně je zajímavé číst tyhle čire ženský úvahy...o břiše a ramínku...
Beruthiel: page not found...<br /><br />Veprove v lacku, nebo ne? Ktera z prezdivek patri holkam z LateXjesus? Jedine, co vim, ze pod korzety se podprsenky nenosi...nestiham se divit, zato se naramne bavim :D
Tak jo...to ramínko co čouhá z korzetu je Madam Ellén...i když to Beruthiel neviděla...Jde o to,že když někdo jako děvčata z LJ plácají o latexu ( a mají na sobě tak akurát možná pujčené PVC) a jsou hrozně sexy v reklamě , tak je vidět,že ne všechny tomuhle skutečně holdují<br />a navlékli to na sebe jenom z nutnosti...Dámy,které tyhle věci nosí , budou souhlasit...Vzhledem k pruměrné hudební části se dá chápat tahle hra na sexy image..Nakonec,máte to pod nosem,běžte se na to kouknout...Jestli tyhle kecy co se tady vedeme mají vubec smysl...Já myslím že ne...A chápu i kluky,že se hezky baví...Já taky děvčata !!!
to ani jinak nejde ;-) ale ano, podprsenka pod korzet sexy neni a latex a pvc jsou neco jineho to pozna male dite. nekdo vidi oblecky jako sexy doplnek nekdo jako pokus o maskovani jinak nezajimave hudby. nevidel jsem a asi neuvidim - nemate video?
přečetl jsem si ještě jednou ten rozhovor ...a o spojitosti názvu a image tam nic není tak nevim ještě že se nejmenujou trebas ironjesus to by musely hrát v brnění aby byl Kik a spol spokojeni.....
Jo,jo souhlas...ale za tenhle povyk si mužou sami...promo ohledně Dekadentního večírku slibovalo kde co...a byl to vizuální normál na goth/electro scénu....nic nadstandartního...(pro mne)...píše se rok 2010 a to i v Čechách<br />oblečení z PVC není žádná žhavá novinka...nebo je ? no a na podiu se kromě hopsajíci spěvačky kolem jedné či druhé hráčky nic tak významního nedělo...a to že možná někdy někde bude i ňáká<br />S/M performerka ? Sliby,ryby děvčata....Tak ať vám to hraje a poděkujte všem tady píšicím za skvělé promo...
Gothic styl vznikl jako odnoz punku, takze ja osobne moc na nejake "se nenosi" ve smyslu "se nesmi" (podprsenka se pod korzet nenosi) nedam. Na promo fotkach LateXjesuS jsou rovnou dve. Samozrejme nebyl problem, aby si je damy v ramci priprav foceni sundaly nebo raminka nasledne z fotek odretusovat. Celou dobu mi vsak neco rikalo, at to necham byt tak, jak to je, predevsim proto, ze fotim realnou kapelu. A kdyz ted ctu tuto diskuzi, jsem rad, ze jsem se tak rozhodnul. Mimochodem, to co se v Zemich Koruny ceske neodpousti, je napriklad v Nemecku bezne. Staci se podivat na promo fotky k albu Beloved Enemy kapely Jesus On Exstasy. Navic vystupovat v latexu by bylo znacne neprakticke. Korzety nejsou pujcene a damy z LateXjesuS nejsou na promo fotkach nijak umele prikraslene, takze veprove do konzervy bude asi nekde jinde nez na podiu.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.