Běloruská dvojice Nürnberg má venku třetí, zvukově vytříbenou řadovku

Nelehké rozpoložení běžného každodenního fungování zhudebnila na letošní desce dvojice Nürnberg.

Temné rockové Bělorusko, to nejsou pouze mimořádně populární Molchat Doma, ale od roku 2016 i dvojice Nürnberg, která doposavad fungovala spíše ve stínu slavnějších kolegů. Jurij Luhautsou (vocal, bass, synths) and Aleš Sautin (guitar) začátkem února vydali na labelu Young and Cold records třetí řadovou desku. Tu nazvali "Adkaz".

Název, který v angličtině znamená „odpověď“, naznačuje tematické bohatství uvnitř, ale také představuje palčivou reflexi existence jednotlivce v klíčových historických okamžicích. Písně se noří do témat averze a duševního zdraví a hluboce rezonují se současnou východoevropskou zkušeností. Co také muzikantům, především v hudebním undergroundu, zbývá, že? 

Osm čerstvých skladeb získalo průzračný zvukový kabát. Materiál Nürnberg nahráli ve spolupráci s Ramanem Kamahorcaŭ (Molchat Doma) a jejich zvukovým inženýrem Andrejem Babroŭkou. Grafiku albu vytvořil Jonathan Sirit z Bělehradu, který dodal kolekci "Adkaz" výrazný konstruktivistický vizuální rozměr.

Album vyšlo 2. února 2024 a níže, na Bandcamp profilu kapely, si ho můžete opatřit v digitální podobě, na CD nosiči i na vinylu.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.