Vlna rušení koncertů v Německu dopadá i do Česka. Zrušen je koncert Ministry!

Náš západní soused se potýká s vážným problémem, který začíná ovlivňovat i domácí koncertní nabídku.

"Kvůli nepředvídatelným okolnostem, včetně nedávného zrušení festivalu, jsme nuceni zrušit naše podzimní evropské turné. Doufám, že se příští léto všichni uvidíme," zaskočili američtí Ministry v minulých dnech své evropské fanoušky. A nejsou sami. V posledních týdnech se především němečtí fanoušci museli rozloučit s chystanými koncerty The Chameleons, Then Comes Silence, Ulver nebo popovými Years & Years.

Proč k situaci dochází, částečně objasnili ve své omluvě Then Comes Silence: "Pořadatelé potřebují vysoký počet prodaných lístků v předprodeji, jinak budou pravděpodobně nuceni koncerty zrušit. Musí hrát na jistotu – a my jim to nemůžeme mít za zlé. Ale pokud se zruší více než pár koncertů, úplně to podkope plán turné. Výdaje jako plyn, nájem, letenky a půjčovny aut značně vzrostly, a to natolik, že i některé velké půjčovny aut ve Švédsku přestaly pronajímat vozidla mimo švédské hranice. Většina poplatků a cen vstupenek se bohužel nevyrovnala, aby pomohla překlenout mezeru způsobenou rostoucími náklady. To znamená, že koncerty a festivaly jsou nyní velkým rizikem jak pro promotéry, tak pro umělce. Je to také velké riziko pro všechny zúčastněné od personálu pracujícího na koncertech až po lidi v publiku. Kdo si chce koupit lístek na představení, které by mohlo být zrušeno?"

Abychom si nalili čistého vína, doposud věrné německé publikum, které očekává další koronavirové komplikace, ve velkém přestalo kupovat lístky v předprodeji a pořadatelé radši ruší koncerty, protože si nejsou jistí, jestli fanoušci nakonec dorazí nebo ne. Prohrávají všechni, včetně fanoušků, kterým se často vrátí od předprodejových firem pouze cena samotné vstupenky, ale už ne servisní poplatek, který u řady firem, nejen v České republice, není vůbec malý. 

Snad se situace uklidní, virus nebude tak agresiví jako v minulých letech a pořadatelé budou více odvážní, protože tento opatrný způsob fungování nikomu nakonec nepomůže.

 

Ministry - Sabotage Is Sex (feat. Jello Biafra)

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.