Label Side-Line nabízí benefiční kompilaci plnou žánrové hudby z Ukrajiny

Znamý portál zaměřený na temně elektronickou scénu dal dohromady 55 ukázek současné temné ukrajinské scény.

Máme tu další příjemnou možnost, jak podpořit napadenou Ukrajinu a ještě poznat místní nezávislou scénu od temné elektroniky, před postpunk až po elektronickou avantgardu a dark ambient. Bernard Van Isacker sestavil kompilaci obsahuje hudbu projektů a kapel z celé Ukrajiny - z Oděsy, Kyjeva, Charkova, Dněpru, Mariupolu atd. Mnozí z nich jsou právě teď v první vojenské linii nebo pomáhají ve všech druzích služeb od hasičů až po polní nemocnice. Jiní rozdávají jídlo. Řada muzikantů byla vyhnána ze svých zničených domovů. Některé nahrávky vznikly během bombardování, některé skladby se zachovaly ze zničených studií pouze v demo variantách. S těmi se snažil pomoci Erlend Eilertsen z Lights AM a Essence Of Mind. 

Kompilace "Electronic Resistance", která v sobotu spatřila světlo světa, by měla pomoci všem zúčastněným umělcům. Příchozí dary půjdou buď zapojeným kapelám, případně humanitárním projektům dle jejich vlastního výběru. Nyní je na nás, abychom ukrajinské muzikanty podpořili.

Vedle digitální kompilace Side-Line vypraví do světa i fotoknihu, která bude sloužit jako svědectví každé kapely nebo projektu o vlastním prožívání válečného konfliktu. Vydání této knihy je naplánováno na začátek května, aby každý, kdo si fotoknihu předobjedná do poloviny dubna, byl přidán do kreditů knihy jako sponzor. Další variantou, jak můžete ukrajinské umělce podpořit, je zakoupení trička „Electronic Resistance“ nebo nejlepe pořízení balíčku obsahující digitální album, fotoknihu i tričko.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.