Lustmord chystá remixové album s remixy od Ulver, Hackepiciotto, Zola Jesus nebo Godflesh

Brian Williams alias Lustmord přestaví materiál desky "[Other]" v mnoha nových, neotřelých podobách. Venku je první singl.

Vynálezce dark ambientu se v letošním roce hlásí s ambiciózním albem. Jeho kořeny hledejme v roce 2008, kdy vydal desku "[Other]" na labelu Hydra Head Records založeného frontmanem Isis Aaronem Turnerem. Jak tehdy shrnul jeden novinář, "[Other]" je „pochmurným příkladem dokonalého umělce, který pracuje v souladu s parametry, které si v průběhu let stanovil“. Toto album ukazuje Lustmord v jeho "kytarové" poloze, kdy v několika skladbách najdeme kytarovou hru Aarona Turnera, v jedné i King Buzza z Mervins.

Silný materiál alba už přiměl Williamse k vytvoření dvou jeho ambientních remixových verzí a jednoho dubového remixového EP. Teď stejný materiál proměnili k obrazu svému zajímaví umělci z temného hudebního spektra. Konkrétně se jedná o 16 kapel a sólových umělců, mezi kterými najdeme legendární Ulver, Enslaved, Ihsahn a pro nás obzvlášť zajímavou zpěvačku Zola Jesus nebo Alexe Hackeho z Einstürzende Neubauten, zde v rámci manželského dua Hackepiciotto.

Jako první byl z kolekce "The Others [Lustmord Deconstructed]", která vyjde 1. dubna 2022 na labelu Pelagic records, odhalen příspěvek neméně zasloužilých Godflesh, kteří si pohráli s trackem Ash a dali mu mechanicky dysptopickou podobu. Celý boxset, který vyjde v mnoha fyzických podobách, si můžete objednat ZDE.

 

Lustmord & Godflesh - Ashen

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.