Projekt Leæther Strip zasypal posluchače přívalem předělávek

V poslední době se Claus Larsen věnuje s Leæther Strip především remixům. Nabídl jich nám na čtyřech releasech několik desítek.

S prvním coverovým albem se Dán přihlásil koncem října loňského roku. Kolekce dostala název "Aeppreciation V" a stejně jako předchozí čtyři díly se věnuje vlastním verzím klasických fláků především z 80. let. Dojde tak na elektro verze hitů od Clash, Duran Duran, Propaganda, ale po svém si Claus podal i novější flák I Sit On Acid od Lords Of Acid. 

 

 

Další tři alba jsou pak věnovány hudbě výrazných jmen temně elektronické a industriální historie. První přišel na řadu materiál původně od britské dvojice Godflesh. Celkem deset předělávek (plus stejný počet instrumentálních editů) najdeme v kolekci nazvané "Wound (A Tribute To Godflesh)", kterou Larsen vydal 1. prosince 2021.

 

 

Třetí deskou se Claus Larsen vrátil k srdeční záležitostí, kterým je pro industriálního klasika tvorba Kanaďanů Skinny Puppy. K více než dvacítce coverů, které Claus umístil před dvěma roky na kolekci "Throwing Bones", přihazuje na pokračování nazvaném jednoduše "Throwing Bones II - A Skinny Puppy Tribute by Leæther Strip" další dvacítku písní "Vychrtlých štěňat", ke kterým autor připojil i instrumentální edity. Kolekce vyšla též 1. prosince 2021.

 

 

Poslední album vyšlo až v letošním roce, konkrétně 24. února 2022 a tentokrát se Leæther Strip podíval podrobněji na tvorbu belgických EBM králů Front 242. Kolekce "The Other Man - A Front 242 Tribute" obsahuje přesně šestadvacet coverů pokrývající celou diskografii Front 242. Ke kolekci náleží na Bandcamp profilu i stejné množství instrumentálních editů. Všechny tribut alba, o kterých vás informujeme, jsou k dispozici také na CD nosiči.

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.