Andrea Haugen, polovina Aghast, je jednou z obětí útoku v norském Kongsbergu

Ambient, darkwave, temně rockovou scénu i metal svou tvorbou poctila Andrea Haugen, která se stala obětí útoku ve městě Kongsberg.

Jednou z pěti obětí útočníka s lukem a šípy v norském městě Kongsberg se stala Andrea Haugen, německá zpěvačka, skladatelka a básnířka, která na hudební scénu vstoupila jako členka ranné sestavy Cradle Of Filth. Po vydání první desky stvořila společně s Taniou Stene alias Nacht dvojici Aghast, která vydala dodnes ceněné album "Hexerei Im Zwielicht Der Finsternis" na legendárním labelu Cold Meat Industry. I další kroky autorky byly zajímavé. Ať už se jednalo o pagan ambientní projekt Hagalaz' Runedance, dark rock Nebelhexë nebo následné projekty Andréa Nebel nebo Aghast Manor.

V poslední době byla autorka činná spíše na literární scéně. Své sociálně kritické texty umisťovala i do německých nebo norských médií. Namluvila také album mluveného slova se svou vlastní poezií "The Dark Side of Dreaming". Andréa, která dlouhou dobu žila právě v Kongsbergu, po sobě zanechala dceru Alvu. R.I.P.

 

Nebelhexë - Underworld

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.