Druhá smrt připravila niternou desku ovlivněnou současnou pandemií

Ano, i dark ambientní projekty mohou ve své stoické hudbě reflektovat současnou situaci. Jako Druhá smrt na svém novém EP.

Sama dvojice vysvětluje jeho původ: "EP bylo vytvořeno a nahráno během lockdownu. Eschatonický přístup, který jsme zdůrazňovali během kariéry najednou ztratil své magické kouzlo poté, co nastal Aeon beze Slova. Proto na albu nehledáme nic mimo tento svět, protože vnějšek se stal vnitřkem. Také jsme si uvědomili "kafkovský" rozměr toho, co děláme a tak jsme byli ovlivněni hauntologií Jacquese Derridy , záhyby Gillese Deleuze, a také filosofií en noir Miroslava Petříčka, ačkoli přímou inspirací nebyli, tou je náš pohyb v tomto světě radikální imanence, opuštěné továrny, zavřené doly, architektura sorela, izolovaní lidé. Zvuk je proto trochu analogovější a špinavější, ale stále stejně pomalý, ostinátní, primitivně strukturovaný."

Tři jedenáctiminutové skladby tvořící kolekci "Immanentized" vyšly na labelu Sombre Soniks, a to digitálně dne 23. ledna 2021. EP si můž ete poslechnout nebo stáhnout níže na BAndcamp profilu vydavatelství.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.