Nové album Eisfabrik zjevuje temnější konotace elektronického rukopisu

Už podzimní EP naznačovalo, že v tvorbě polárních elektronických tanečníků Eisfabrik dochází ke změnám. Nové album nově nastoupenou cestu částečně potvrdilo.

"Eisfabrik je podobný legendární Area 51: Víte, že existuje. Můžete kapelu vidět a slyšet, ale stejně netušíte, co se uvnitř ledového království děje. Dne 22.11.2019 došlo v Eisfabrik k prudkému selhání rotace. Tato změna nemohla zůstat bez následků, vysvětlil nám zachmuřený zaměstnanec Y. Po tomto incidentu se stroje samy přeprogramovaly, ledové krystaly začaly svítit a hippie děti ho zaházely sněhem, řekl Y., který pracuje v produkci ledových bloků". Takovým způsobem kapela a label Repo records informuje i nové desce „Kryothermalmusik aus der Eisfabrik“.

Co to ve výsledku znamená už předznamenal valivý singl And Nothing Turn z loňského EP "Rotationsausfall In Der Eisfabrik". Jásavý, skotačivý sound Eisfabrik začaly atakovat temnější nálady a například otvírák Deeper And Deeper prezentuje novou desku neobvykle temným způsobem. We Don't Care pak nezvykle občerstvuje sound projektu akustickou kytarou. Může za to nový člen projektu René Dornbusch z Funker Vogt? Těžko říct. Na druhou stranu, základ novinky je stále postaven za upbeat EBM/futurepop tracích, které projekt proslavily.

Album „Kryothermalmusik aus der Eisfabrik“ prezentuje čtveřice už od listopadu na turné, které nazvala Kryothermalfeste. Koncerty, kdy publikum rozehřívá dvojice Intent:Outtake, má kvarteto naplánováno až do března. Kolekce vychází zítra, to znamená 24. ledna 2020, v digitální podobě a na CD. Album si v obou zmíněných formátech můžete zakoupit ZDE. Link vás odkáže i na streamovací služby, které album nabízí. 

 

Eisfabrik - Kryothermalmusik aus der Eisfabrik (trailer)

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.