Report z první Saturday Night Freezer party

Saturday Night FreezerV sobotu 26. března proběhla v prostorách pražského klubu Základna první testovací "Saturday Night Freezer" party, která dláždí uličku pravidelným mejdanům pro všechny milovníky hudby gotické scény. Jak to dopadlo, čtěte v následujícím reportu.





 

Sobotní večer je právě ten čas, ve kterém prosté vysedávání doma, drhnutí netopýřích misek či generální přeleštění latexového obleku Draculy znamená jít proti zaběhnutým společenským konvencím. Je to totiž čas přímo určený k divoce prožívaným vášním na tanečním parketu, neohroženým experimentům s nikým neokusenými zelenavými drinky, podlému kritizování neumně kombinovaných kusů oblečení páru u vedlejšího stolu i horlivé diskusi o absenci kvalitních sobotních parties v neokoukaných prostorách.

S těmito (ale i mnohem jednoduššími ambicemi - zalít uplynulý týden dostatkem piv) se v sobotu 26. března sešla zhruba padesátka zvědavců s cílem okusit novou party ve městě. Avízo na večírek v nově testovaném sklepním klubu Základna, ze kterého to v ranních hodinách zombičím krokem není daleko na spoj, překvapivě zabral. Tvrdé jádro se sešlo již po osmé večerní a nasávalo tak multižánrový mix Djského dua Paesant/Llewellyn, které se zhostilo nesnadného úkolu přejít od předešlého drum´n´bassu z odpolední klubové produkce  do kytarových odnoží temné scény.


Saturday Night Freezer


Jen co se vedle standartního osazenstva parties začaly objevovat nové duše a darkwave start nakročil směrem k rock´n´rollovějším kytarám, bylo nutno kurz ostře změnit zpět. Na večírek totiž dorazila Blackspirit, aby jej zkrášlila svými tanečními kreacemi ve stylu dark/tribal fusion v dobře sledovatelné mini-aréně pod Djským balkónem. A jelikož se hudební nosič s jejím vlastním hudební doprovodem nešel načíst, bylo třeba improvizovat. Jedině díky tomu mohli přítomní nasávat pravděpodobně nejkontrastnější set, korzující od darkkabaretních valčíků Dresden Dolls k brutálním electrorytmům indistriálních hrozičů z Combichrist.


Saturday Night Freezr


Hutná electronická vsuvka ovšem zapůsobila jako katalyzátor na další klubové návštěvníky a jako mávnutím kouzelného proutku se vedle  osavadní osamělé tanečnice objevila celá řada dalších a v pokročilých hodinách ji následovalii odvážnější hosté bez tanečních kurzů a průprav. Vidina bujarých tanečků o sobotní jarní noci se tedy organizátorům z řad Sanctuary.cz a Leather-Rat shopu úspěšně plnila.

Okolo jedenácté večerní zaznamenává žižkovská Základna další příval stylového návštěvnictva a Djský pult se vyklízí pro opětovný návrat do avizovaných kytarových subžánrů goth-friendly produkce. Kolem půlnoci, tedy ke konci následujícího gothic-rockového setu DJ Ezechiela, jako by vytušili další žánrovou změnu milovníci elektroniky, které čerstvě doplnila i spojená delegace příznivců salónu Hell. A kde je Hell, tam se rákosky tetelí blahem. Nečekali jsme tedy dlouho a klub naprosto neplánovaně rozsvítilo rudolící pozadí trestaného mládence, po kterém si kožené důtky zatančily divoký čardáš. O patérko níž je ale tou dobou již parket slušně naplněn a není se co divit. Jeden electro hit střídá druhý a nenechává tanečníky odpočinout.


Saturday Night Freezr


To už se nálada v klubu poněkud uvolnila a rozjařila (ano, čas se skutečně pojarnil a byl přeřízen ze zimního na letní). Jak už se tak stává, se čtvrtou ranní začali odpadávat i ti nejotrlejší (a vyjímečně to nebylo pod stůl). Nad pátou už se hrálo čistě k poslechu, rozpojovaly se kabely, utíraly půllitry, balila fidlátka. Po nějakých rozlučkách na baru se nakonec i DJská rodinka odebrala k lovu tramvaje domů.

Závěrem lze snad za všechny říct, že párty dopadla líp, než jsme doufali. Nedělali jsme si iluze, vyzkoušeli pro nás nové místo s hlubokou minulostí a tak nějak si padli do oka. Freezer měl návštěvnost a trochu nás povzbudil v pořádání dalších akcí. Tuhle konkrétní se pokusíme zopakovat vždycky jednou do měsíce, dokud budete chodit a budete součástí toho, čemu říkáme "Czech gothic subculture", protože jak to s ní bude v budoucnu vypadat nezaleží na nás, ale na vás.

Fotky najdete v naší Fotogalerii.

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

AHoj, díky Lyrel za party a nelze nezmínit její skvělý stylový účes, moc sluší, taky vysoce kladně s mužem hodnotíme vzhled vystajlované DJ, kterou tímto zdravíme, je moc hezká, a fotografovi díky za super fotky. Blackspririt
My děkujem za tancování! Bylo to parádní.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.