Šesté pokračování kompilace La Danse Macabre znovu s domácí účastí

Je milou tradicí, že poměrně vlivná kompilační řada "La Danse Macabre" pravidelně zařazuje do seznamu vybraných projektů i české a slovenské zástupce. To je případ šestého pokračování, které vyšlo v polovině srpna, přesně 16. srpna 2019.

A o které projekty jde tentokrát? První je už prověřená slovensko/německá dvojice 580 Miles, která umístila svou ukázku už na čtvrtý díl kompilace. Navíc o novém singlu Lovers Of Sleep jsme vás informovali před necelými dvěma měsíci (ZDE). To pražský projekt Tanyny je pro nás objevem. Autoři kompilace sáhli po nejdusavější položce loňského debutového EP "Cabin", které pěkně balancuje mezi retro synthwavem, synthpopem a chilloutovou elektronikou. Projekt v letošním roce začal hrát i naživo. Celé EP si můžete zdarma stáhnout ZDE. Poslední dvojice má podobný původ jako 580 Miles. Také její polovina, zpěvák André Savetier, žije a tvoří na Slovensku (konkrétně v Košicích), zatímco Raymond Nelson má domov v severozápadní části Spojených států. Dohromady jako Deus Faust vydali v loňském roce debut "What I Saw" (najdete ho ZDE), který má silně elektronický, melancholický darkwave podtón. Na "La Danse Macabre 6" ale najdeme zbrusu nový singl 1000 Nights, který pokračuje v podobně nastoupené cestě.

Kromě trojice Československých projektů najdete na kompilaci dalších 36 účastníků, kteří tentokrát mají výraznější elektronicko-darkwave vyznění. Jmenovat můžeme známější European Ghost, I-M-R, Fragrance. nebo Cindergarden nebo zajímavé nováčky Melted Mirror, Twilight Garden nebo Baṣnia. Geograficky jde opět o rozmáchlou sestavu projektů ze Severní, Latinské a Jižní Ameriky, Austrálie a všech koutů Evropy. Celý seznam najdete ZDE. Kompilaci si pak za cenu 5 Euro můžete pořídit v digitální podobě, nebo zadarmo poslechnout níže. 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.