Public Image ltd. znovu vydají svůj debut

John Lydon's classic post-punk group Public Image Ltd. are set to reissue their 1978 debut, First Issue, on June 18 via Light in the Attic Records. The reissue campaign marks the first time the record will be officially issued in North America. (At the time of its original release, Warner deemed First Issue too uncommercial for a U.S. major label.) The album will be out in 2xCD, LP/mp3, and digital formats.
Along with the album itself, the 2xCD format will include a couple of stickers, an extensive, unedited BBC interview with John Lydon from October 1978, and the B-side "The Cowboy Song". Both the interview and B-side will accompany the LP, on a download card. The LP, in gatefold packaging, also includes a fold-out poster, reproductions of tabloid advertisements, and stickers. (Deluxe versions of both formats include a patch and six buttons.)
Public Image Ltd. are also reissuing their debut single, "Public Image" from First Issue, for Record Store Day on April 20.
Revisit the tracklist here and watch the video for "Public Image":

Klasici post-punkových post-pistoláckých let kolem Johna Lydona oživí svůj dávný debut nejen pro digitální svět.

617421

Výstižný kotouč "Public Image: First Issue" vyšel pár měsíců poté, co Lydon (ex-Rotten) seknul během amerického turné s punkovými ikonami Sex Pistols a rozhodl se vstoupit do artového světa otevřeného experimentům. Rebelanství si nicméně přenesl i do nového kolektivu, a tak se peníze určené k masteringu a finišování debutového alba ztratili dřív, než bylo hotovo. Výsledkem bylo osmero skladeb rozdílných zvukových skladeb, které si i přesto na konci roku vydobylo obrovský úspěch. 

Pětatřicet let poté vychází "Public Image: First Issue" v podstatně lepších zvukových podmínkách ve speciálním 2xCD boxu s nálepkami, rozšířeném BBC interview s Lydonem z roku 1978 a B stranou se singlem "The Cowboy Song". Album vyjde také jako LP a digitální download. To vše u příležitosti blížícího se celosvětového výročí desek Record Store Day připadajícího na 20. duben.

 


Zdroj: http://pitchfork.com/news/50170-public-image-ltd-to-reissue-1978-debut-first-issue/

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.