Snivci Autumn Tears se po dekádě vrací s bombasticky symfonickým materiálem

Když portál Sanctuary.cz začal nesměle publikovat na netu první články, neoklasičtí Američané Autumn Tears vydali svou poslední řadovku, po které se na více než dekádu odmlčeli. Zato letošní rok, jakoby chtěli vynahradit půst předchozí desetiletky. Nejprve Ted Tringo a spol. v lednu shrnuli dosavadní nejsilnější momenty kariéry na kompilaci "Convalescence: A Retrospective". Na ní najdeme 16 ukázek z pěti řadovek, které sdružení vydalo mezi roky 1996 a 2007.

 

 

Poté přišlo o měsíc později na řadu testovací EPčko "The Origin Of Sleep" obsahující první autorský materiál Autumn Tears po více než desíti letech odmlky. Už na něm se objevila zajímavá sestava muzikantů. Mimo jiné úžasný vokální talent - irská zpěvačka, skladatelka a  harfenistka Brona McVittie nebo původní člen Autumn Tears, hráč na dechové nástroje Terran Olson. Z dalších hudebníků můžeme jmenovat hráče na lesní roh Johna Clarka, který hrál mimo jiné s Joni Mitchellem, Stingem, Lutherem Vandrossem a mnoha dalšími hvězdami popmusic. A v neposlední řadě nesmíme zapomenout na harfistu Toma Motha z Florence And The Machine a původní zpěvačku kapely Jennifer LeeAnny. Celý nosič masteroval Peter Bjargo z Arcany ve svém studiu Erebus Odora. Žádná z pěti skladeb se neobjevila na následném LP. 

 

 

Vyvrcholením návratu Autumn Tears bude ale vydání dlouhohrající desky "Colors Hidden Within The Gray". Tu si kapela vydá, jako veškerý předchozí materiál, na svém vlastním labelu Dark Symphonies 14. ledna, a to na CD nosiči nebo v digitální podobě. I zde se na 14 nahrávkách podílelo více než 30 hudebníků. Kromě těch, které jsme zmínili už výše v souvislosti s předchozím EP, to je navíc zpěvačka Dawn Desiree' (Rain Fell Within, The Soil Bleeds Black) nebo perkusionista Arcany Matthias Borgh. Celý nosič masteroval Olaf Parusel ze sToa. Už teď si můžete na Bandcampu níže poslechnout první tři skladby kolekce. Symfonická bombastičnost i křehká krása je záručena.

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.