FOTOREPORT: Exkurze po Olšanských hřbitovech

Náš JiSe se konečně vymanil z kolotoče povinností a přihodil do galerie pár fotek z netradiční procházky z minulého týdne.

Olšany

Když jsme ve spolupráci s Hansem, autorem článku "Hřbitovy, díl první – Olšany" (přečíst si ho můžete tady), domlouvali první experimentální komentovanou exkurzi po Olšanských hřbitovech, přesně jsme nevěděli, jako to může dopadnout. Ve všech směrech se ale zadařilo – z hlediska počasí, účastí i samotné přednášky.

Dostali jsme totiž 
poutavý, zasvěcený, živým zájmem a osobní zkušeností živený výklad o historii místa, zajímavých hrobech a dalších pamětihodnostech. Díky němu si návštěvníci ani nevšimli, že v teplotách kolem nuly bez problémů strávili dvě hodiny, a tak nakonec přišel i "přídavek" – výlet na protější vojenský hřbitov.

Velmi příjemným překvapením byl i zájem návštěvníků, jejichž počet v průběhu exkurze narůstal a ke konci tak dav čítal kolem čtyř desítek hlav. A to je podle našeho soudu na procházku začátkem února velmi slušné skóre. Sečteno a podtrženo to z (podle reakcí nejen) našeho pohledu byla vynikající akce, ze které jsme doteď nadšení.

Děkujeme tedy touto cestou všem, kteří exkurzi podpořili vlastní návštěvou a samozřejmě především Hansovi za vynikající nevšední zážitek. A abychom vás trochu navnadili – vypadá to, že by tato exkurze nemusela být první a zároveň poslední... ;)

Pár fotek
najdete v naší fotogalerii.

P.S. Ceníme si zájmu a ochoty některých účastníků exkurze, kteří sami přišli na Faceboooku s nápadem Hansovi přispět nějakou tou korunou za výklad, ale nebojte se – už pro něj máme na revanš něco vymyšleného ;).

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.