Všechno nejlepší do 2013!

PF_2013_update_sApokalyptický rok jsme přežili, a tak se lehce ohlédněme, co máme všechno za sebou...








 

Jako každý rok se i letos krátce podíváme za (už téměř) uplynulým rokem 2012 z hlediska CZ Sanctuary... a co by to bylo za zhodnocení, kdybychom vynechali statistiky (koho čísla nezajímají, ať ráčí tuto pasáž přeskočit).

Nuže, od 1.1. 2012 jsme pro vás připravili 1057 novinek, což je v průměru 2,89 novinky denně. Pozvali jsme vás na 39 akcí, napsali 36 reportáží a 22 recenzí. Vyzpovídali jsme 27 umělců, mezi kterými jsme měli tu čest mluvit třeba s Peterem Hookem z Joy Division, Emilií Autumn, Jazem Colemanem z Killing Joke, Johnem Fryerem, Wayne Husseym z The Mission, Angelspit, Peterem Spillesem z Project Pitchfork, Dance or Die, Whispers in the Shadow nebo Rodneym Orpheem z The Cassandra Complex. Do rubriky „Gothic“ nám přibylo 6 článků a do „Média o goths“ jediný – asi už si média našla něco zajímavějšího.

Co se týče celkové návštěvnosti, za rok navštívilo náš web 160 488 lidí (k 31. prosinci 10:30, takže do půlnoci ten počet ještě trochu naroste), největší šrumec byl na stránkách 29. února a 22. října, kdy se k nám na web podívalo 820 návštěvníků. V průměru se k nám měsíčně staví 13 374 unikátních návštěvníků. A pokud by vás zajímal počet zhlédnutí, máme jich za rok 347 066.

A jak se daří našemu sesterskému portálu CzScene, který slaví první narozeniny? Za onen rok se u nás uhnízdilo pěkných 74 kapel a projektů, se kterými budeme i nadále pracovat. Z českých a slovenských DJs máme 37 jezdců na stříbrných kotoučích, které můžete slyšet po československých klubech.

Rozhodně jsme ale nezaháleli ani jako promotéři, kdy jsme uspořádali stylově 13 akcí a koncertů, mezi kterými nechyběla jména jako Project Pitchfork, Joy/Disaster, Dance or Die, Whispers in the Shadow, Angelspit, Ulterior a další. Na to se ale podíváme podrobněji v samostatném článku už brzy.

To není špatné skóre, že? :) Určitě to ale není jen čistě naše práce, a proto bychom tady teď rádi poděkovali všem našim spřízneným duším a spolupracovníkům, jako je (abecedně) Beowulf, Demi Mortuus, DJ Daniael, Hans, JiSe, Muchach0 R0b0t0, Ketmara, Kootcha, RARE kolektiv, The Last, Llew, Zini a mnoha dalším - DĚKUJEME!

PGT7
Jak vidíte, aktivit je čím dál více a bez pomoci dalších kolegů se už jen tak neobejdeme. Proto se znovu obracíme i na vás - chcete něco udělat pro českou gotickou scénu, protože už vás nebaví jenom nadávat na to, co je špatně? Výborně! Rádi vám dáme možnost se realizovat, aktivně podpořit naší subkulturu, setkávat se s domácími i zahraničními umělci a podobně nadšenými lidmi, vstupy na akce a další drobné radosti.

Nehledáme ani tak filosofy, ale spíše kolegy ochotné věnovat se psaní recenzí, reportáží, rozhovorů, překladů novinek a podobných útvarů. A stejně tak i páry rukou, které by nám byly svolné pomoci při přípravě koncertů - zveme totiž do Čech čím dál větší jména, která mají (logicky) čím dál větší nároky, které je čím dál obtížnější oběhat jen v současném počtu.

Pokud tedy máte pocit, že by vás to mohlo bavit a že byste tímhle způsobem chtěli pomoci scéně, ozvěte se nám, prosím, na email redakce@sanctuary.cz. Těšíme se na vás!

Tak, a teď už vzhůru za tím slibovaným humorem - a začneme rovnou tancem, protože fenomén je fenomén...

 


Whitby Gothic Style 

a kdybyste nevěděli, jak se vlastně "správně po goticku" tančí, tady máte návod:

{vimeo}39084398{/vimeo}
How to Dance Goth 


Starší goths pak jistě potěší možnost nechat si pojistit domácnost:


Aviva 'Goth' Home Insurance
 

...což ocení i viktoriáni.


Aviva: Victorian Lady


A ještě jsme našli tu pravou školku pro vaše ratolesti... račte se podívat na její profil tady.

Na úplný závěr pak chceme poděkovat ještě dalším velmi důležitým lidem - VÁM - všem našim čtenářům a lidem, kteří chodí na akce a vůbec pomáhají udržet scénu v chodu. DĚKUJEME, bez vás by to vůbec nešlo!

Přejeme tedy sobě i vám do toho roku se sympatickou číslovkou 13 hlavně mnoho štěstí, zdraví, nadhledu, kreativity a v neposlední řadě porci kvalitních koncertů, parties, desek a festivalů. 


PF 2013 a na viděnou brzy na nějaké akci!

Vaše CZ Sanctuary aka Ezechiel, Nephilim, Paesant, Pavel Zelinka, Samgarr 

PF_2013_update

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

To je fakt... :D Ale nezapomeňte, že letos budou ověřovací zkoušky – nejen na PGT :D
V tom případě už máme s Meduzou po maturitě už z PGT:D
Dwarf, Nebožka: Super, děkujeme mockrát, fakt si toho vážíme! :) A tanečky prověříme na akcích, bude zkouškový :D! Těšíme se ;)
Taky vám přeju jenom to nejlepší do novýho roku, ať to šlape stejně skvěle, ne-li líp, jako dosud. A taky velký dík za to všechno, co děláte (a stejně těch díků nebude diky dost)!<br /><br />Mimochodem cappuccino, vosa, pavučiny a překračování mrtvoly jsou nejlepší tanečky a vážně do toho všeho skvěle zapadnou, odzkoušeno;)
Pekné zhrnutie čo všetko sa na scéne aj vďaka Vášmu Sanctuary tímu udialo, a z videií samozrejme najviac potešil "aktuálny" tanečný fenomén Whitby gothic style :) Všetko dobré do Nového roka a samozrejme čo najviac vydarených akcií a návštevníkov webu prajem.
Dlouho jsem zde nezavítal ale kdo si na mě pamatuje tak hej PF 2013!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.