mulpHia

mulpHia_logo_-_cropProjekt mulpHia by svou délkou fungování asi neměl spadat do rubriky "CzS doporučuje", bohužel jeho výborná tvorba je v poslední době oceňována především v zahraničí. V současné době ale chystá první vystoupení po dlouhé době a také nové album, tak není od věci na Sanctuary.cz vyvěsit jeho obsáhlejší profil.

 


 

 

 

O kapele
mulpHia je v současnosti one-man studio projekt z Kutné Hory tvořící mix temné elektronické hudby (dark-wave, ebm, electro-industrial, dark ambient atd.) vydávající u Advoxya records. Na české scéně působí cca od roku 2001.

 

e/Wire - Paranoia Fear (live @ Rock Café 2001)


Biografie
Co mi paměť sahá muziku jsem začal dělat hodně, hodně dávno na 8-mi bitovém Atari 800XE v prográmku CMC, postupně s přechodem na PC jsem prošel přes Fasttracker, Buzz, ReBirth atd. k tehdejšímu Fruity Loops. V tom jsme s Markem Pešoutem začali tvořit první e/Wire fláky hodně ovlivnění muzikou FLA. Následně po vzniku nějakých celistvějších dem jsme předvedly, často za doprovodu živých bicích páně Kryštofa Peterky z Immunology či originálních pohybových kreací individua známého jako HerrIch, několik zajímavých živých vystoupeních v pražských klubech a na několika velmi zajímavých festivalech :). Následně mou myslí začal bouřit démon nenávisti k stávající tvorbě což také vedlo k zastavení projektu a plnému věnování se sólové dráze, již pod mým internetovým alter egem mulpHia. Po několika volně vypuštěných demech přišlo oslovení z vydavatelství Advoxya. Následné kroky již byli nevyhnutelné. Stažení volného materiálu. Jeho předělání a jeho následné oficiální vydání. Posléze proběhlo několik více či méně povedených vypeklených vystoupení za podpůrné palby Helláckého odporníka Jiřího Sedláčka v temnosvětě známého jako FouSage. Po několika odehraných šarádách následovalo totální zkolabovaní organismu na opětovnou nechuť a uzavření se do světa vlastního domácího studia. V současné době se v mém samozvaném studiu "mayhem+implant" vaří několik zásadních projektů/desek a doufám, že při nejbližším očekávaném návratu na podia české scény bude stoprocentní většina věrných více než potěšena, jak materiálem tak i velmi povedeným zvukem.

Studio setup
PC Intel i5 661/x64 w7/8GB - 2x Dell u2410 - Focusrite Saffire 6 - Apple Mac Mini Intel Core 2 Duo/2GB - Korg MicroX - Korg MS2000 - Korg Polysix - Waldorf micro Q - Waldorg Blofeld - Alesis SR-16 - Alesis multimix8usbfx
2013 - live setup:
Touchpad PC + hp pavilion dv6 + M-audio Axiom 25 + Akai Synthstation25 + iPod Touch 4th + Korg mini-KP + (Waldorg Blofeld) + Behringer Virtualizer pro + Alesis QuadraVerb + Boss CS3 + Boss PW2 + Boss DS1 + Boss BF2

 

mulpHia - time is running out


Diskografie
2007 - Immunology - Fallen Angel (RMX) - Advoxya rec.
2007 - mulpHia - Dark Sides (CD) - Advoxya rec.
2007 - Severe Illusion - Armed Evolution (RMX) - Advoxya rec.
2007 - VA - PABS 2 - Ressurection - Advoxya rec.
2007 - mulpHia - Bleeding (CD) - Advoxya rec.
2009 - VA - PABS 3 - Advoxya rec.
2009 - mulpHia - Wartorn (CD) - Advoxya rec.
2010 - Nexus VI - Apocalypse (RMX) - Advoxya rec.
2011 - mulpHia - necrobit (CD) - Bandcamp.com
2011 - mulpHia - YTINIRT // SUBIRT // GOLAIRT (3CD) - Bandcamp.com
2012 - mulpHia - necrobit II (CD) - Bandcamp.com + iTunes
2012 - mulpHia - Pereat! (CD) - Advoxya rec.

Inspirace/vlivy
Od počátku času tu vždy byla jedna kapela, a to jsou Skinny Puppy, samozřejmě jako asi u všech elektrárníků následováno Front242, FLA, NIN, Ministry, Hate Dept., Clock DVA, Yecht Mae atd. V současnosti je to spíš asi o tom co nosím v přehrávači a co mi pomáhá se izolovat od okolního světa což budou asi Gary Numan (guitar era), 16Volt, Left Spine Down, Acumen Nation, Sulpher, Dexy Corp_, Samael, Prong, InkDotBoy, Devin Townsend Project, Moonspell, Fear Factory, Dagoba .. Punish Yourself Vs. Sonic Area to sjíždím hodně často .. jo a pak ještě Dethklok :)

Profil kapely najdete na stránkách www.mulphia.net, samozřejmě také na CzScene - www.czscene.cz/mulphia

Nahrávky obou projektů si můžete poslechnout na Bandcamp profilu mulpHia - http://mulphia.bandcamp.com/ nebo na Soundcloudu - http://soundcloud.com/mulphia.

Richarda nenajdete na Facebooku ale o to čileji komunikuje na Twitteru - https://twitter.com/mulphia

Stránky vydavatele najdete na www.advoxya-records.com

 

{vimeo}52879374{/vimeo}

mulpHia - amphelion (snippet)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.