Objev tohoto roku – Dead When I Found Her – vydává druhé album

Před dvěma roky jsme o jednočlenném projektu Dead When I Found Her z oregonského Portlandu psali jako o nadějném nováčkovi tvrdě elektronické scény. S letošní novinkou "Rag Doll Blues" se stává černým koněm a objevem letošní sezóny zároveň.

Dead_When_I_Found_Her_-_Rag_Doll_Blues

Michael Arthur Holloway se za dva roky od vydání debutu "Harm's Way" nezměnil. Stále se hrdě hlásí k odkazu klasického industriálního zvuku osmdesátých a devadesátých let, to znamená ke kapelám a projektům jako například Skinny Puppy, Haujobb, Mentallo & The Fixer, Forma Tadre nebo Doubting Thomas. V tomto duchu také připravil druhou desku "Rag Doll Blues", která v těchto dnech vychází díky péči kanadského vydavatelství Artoffact Records v základní, ale i rozšířené, dvojdiskové variantě.

Na bonusovém disku (samostatně vyšel v digitální formě pod názvem "Stitches & Cover Ups") najdete remixy skladeb Dead When I Found Her, ale i covery samotného autora, které mu přinesly velkou popularitu. Konkrétně se jedná o předělávku nikdy nevydaného tracku Skinny Puppy Kill To Cure, výborná verze notoricky známé Down In It z debutu Nine Inch Nails a temnější verze popovky In The Air Tonight od Phila Collinse.

Pokud loňský rok patřil Necro Facility, letošní zřejmě připadne Dead When I Found Her a právem. Poslechněte si a podívejte se na první singl z "Rag Doll Blues", kousek No More Nightmares.

 


Dead When I Found Her - No More Nightmares

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.