Fanoušci zasypali Amandu Palmer penězi

Je to pár týdnů co Amanda Palmer vyhlásila na Kickstarter portálu předobjednávky na novou, prý první velkou desku po čtyřech letech. A fanoušci vzali její výzvu frontálním útokem. Už teď má na účtu 740 tisíc dolarů. A to si zpěvačka přála pouhých sto tisíc.

 

Amanda_Palmer__GTO_Band

 

Amanda Palmer přerušuje šňůru vydávaných desek koncertů, desek coverů nebo alb věnovaných určitých partiím zeměkoule, spojila se s několika novými spoluhráči, kteří se sdružili do doprovodné kapely The Grand Theft Orchestra. Společně natočili album, které, díky rozvázání smlouvy s vydavatelstvím Roadrunner records, se snaží financovat po vlastní ose. Amanda Palmer má jasno: Kickstarter je budoucnost hudby. “Myslím, že Kickstarter a další crowdfundingové platformy jsou ta nejlepší cesta, jak nyní vydávat hudbu - žádné labely, žádná pravidla, žádné zmatky. Jen my, hudba a umění.” A realita jí dává za pravdu. Amanda Palmer už měla s Kickstarterem své zkušenosti. V září 2011 zkusila získat peníze na miniturné s manželem, spisovatelem Neilem Gaimanem. Požádali o dvacet tisíc dolarů a získali celkem 133 tisíc. Tentokrát požádala o sto tisíc dolarů a tuto hranici přeskočila během jediného dne. Nyní, dva týdny před ukončením “sběru” peněz, už díky podpoře od patnácti tisíc fanoušků přeskočil hranici 750000 dolarů.

Díky této mimořádné podpoře fanoušků tedy vznikne nejen album (mimochodem, k jeho získání stačí podpora ve výši jednoho dolaru!), ale také kniha grafik, které jsou inspirované hudbou nové desky. A další exkluzivity ze strany umělkyně stále přicházejí. Stream koncertu zdarma atd. Amanda už brzy vyjíždí na turné, kde se ve vybraných městwch představí vždy dvěma koncerty. Prvním akustickým, druhým plně elektrifikovaným. V Evropě jsou to koncerty v Berlíně a Londýnu. Ve Spojených státech se pak představí v New Yorku, Bostonu, San Franciscu a Los Angeles. A také si musí rezervovat 25 večerů pro soukromé koncerty svých přispěvatelů. Ano, kdo zaplatil 1000 dolarů, získal možnost tohoto unikátního zažitku. No není to báječné?

 

AMANDA PALMER's new RECORD, ART BOOK, and TOUR

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.