Minireport z pražského koncertu Blood

BeoWulf se v pátek vypravil navštívit japonskou delegaci, aby pro vás sepsal krátký report. Tady je.

blood_intro


V pátek 6. dubna se bez větší propagace objevila v pražském Matrixu japonská smečka Blood, která se na scéně pohybuje již od roku 2002. Ta se prezentuje propojením visual kei a tvrdší kytarové muziky. Koncert bez předkapely začal již v nezvykle naplánovaných 18:00 hodin (den předtím začal koncert Laibach též na čas, což je v Čechách vskutku nevídané :D).

Japonci se prezentovali výkonem s velkým nasazením, které i díky celkem podobné (subjektivní pohled) hudbě dalo vzpomenout na v Čechách populární bubáky Deathstars. Muzikanti byli, jak napovídaly plakáty, řádně „vystajlovaní“ a koncert si užívali stejně jako fanynky v prvních řadách. Na nezaujatého návštěvníka koncertu však mohl jejich set působit poněkud monotónně, čemuž přidávalo i jen velmi málo slov k publiku.

Již dlouho nebylo k vidění tak homogenní publikum z hlediska pohlaví jako tento pátek – mužského návštěvníka aby člověk pohledal. :) Publikum se totiž skládalo téměř z výhradně z mladých fanynek.

Blood


Jako kaz na akci lze uvést malý počet návštěvníků (cca 60?) a tím pádem nevhodně vybraný velký klub. V menším klubu by koncert měl určitě lepší atmosféru. I čas tu mohl být delší. Po koncertě se muzikanti přesunuli k stánku se suvenýry a dali nadšeným fanynkám možnost získat nějaký ten podpis či fotku. Zhruba před osmou celá akce končí a Matrix se vylidňuje. Sayonara!

Část fotek bude umístěna v noci na Facebooku, ostatní přibudou do naší nové Galerie co nejdřív. 

Blood

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.