Co uslyšíte dnes večer v pořadu Dark Wave na Radiu Wave?

Peter Hook, legendární basový kytarista Joy Division a později New Order, se rozhodl dát posluchačům možnost poslechnout si mistrovská díla Joy Division, desky "Unknown Pleasures" naživo v koncertním provedení.

 

Začal s tím při příležitosti 30 let od úmrtí zpěváka Joy Division Iana Curtise a v oslavách pokračuje i nadále. V neděli 12. února předvede se svojí kapelou The Light debutové album legendární post-punkové čtveřice v pražském Lucerna Music Baru a při této příležitosti jsme Petera drapli po telefonu a zavalili ho otázkami ohledně Joy Division, bolestného odchodu New Order, ale nové kapely The Light, záhadného zmizení náhrobku Iana Curtise a plánů, které má se svým vydavatelstvím Hacienda.

K tomu navíc přihodíme novinky od The Cult, Rabia Sorda nebo 18 Summers, v Démantu představíme postpunkový crossover 23 Skidoo, pustíme si ukázky z nových desek The Eternall Fall, Dead Can Dance  nebo FGFC820. To vše a ještě mnohem více ve 188. dílu pořadu Dark Wave, ve středu 8. 2. 2012 od desíti večer na Radiu Wave.

Dark Wave
(www.wave.cz/darkwave) je jediný rozhlasový týdeník v ČR zaměřený na darkwave a gotickou subkulturu. Vysílá ho Český rozhlas - Radio Wave každou středu od 22 hodin do půlnoci. Odvysílané pořady si můžete poslechnout v Jukeboxu Radia Wave (www.wave.cz/jukebox).

Živé vysílání Radia Wave můžete po internetu naladit zde.

Dark Wave

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.