Italští postpunkeři Soviet Soviet se vrací do Bratislavy

Po několika měsících od květnového, oslavovaného koncertu v bratislavské Obludě se italské trio vrací na místo činu. Tentokrát se stylovým předskokanem v podobě domácích The Swan Bride.

soviet_soviet

Chytlavou kombinaci shoegaze, indie rocku a (samozřejmě) Joy Division zvuku skloubí ve své tvorbě italská trojice východního názvu Soviet Soviet. Kapela vznikla v roce 2008 ve městě Pesaro a právě před rokem vypustila svůj dlouhohrající debut, album "Nice". Alessandro Constantini (zpěv, kytara), Andrea Giometti (basa, zpěv) a Alessandro Ferri (škopky) vystoupí v bratislavském SubClubu 10. března. 

Narozdíl od loňského, květnového předskokana v podobě kritizované klubové premiéry kapely Vysráté oči (nekompromisní report na blogu Waltz in Black:"Miestami som mal pocit, že si dievčatá tie skladby vymýšľajú priamo na koncerte v rámci improvizácie."), Italům předskočí sehraný žánrový doprovod The Swan Bride. Čtveřice, která svým stylem rozhodně není nepodobná bratrské legendě The Last Days of Jesus, svou hudbu však koření širokou škálou stylových experimentů - od klasické hudby po surfové kytary. 


Čtěte více v rubrice CZS doporučuje

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.