Autor Addamsovy rodiny by dnes oslavil 100 let

Sedmého ledna si neodpustíme jedno pořádně velké jubileum - komicsový tvůrce a proslulý mistr makabrozit Charles "Chas" Samuel Addams by dnes oslavil sté narozeniny!

addamsfamilysketch460

Muž, který věnoval své příjmení oblíbené rodince morbidních freaků proslavených černobílými episodami z 60. let, dvěma sériemi animovaného pokračování, dvěma celovečerními a jedním video filmem i muzíkálem na Brodwayi. 

Charles Addams se narodil majiteli klavírní společnosti v New Jersey roku 1912. V dětství platil za postrach okolí a opakovaně byl zadržován policií za šmejdění ve starých domech v okolí. Ten v ulici Elm Street ho údajně později inspiroval k prvním nákresům strašidelné Addamsovic vily.

 

Ve třicátých letech se stal součástí časopisu "True Detective", kde měl za úkol retušovat fotografie mrtvých těl a zbavovat je krve. Tam bezpochyby naplno propukl jeho zájem ve svět morbidního humoru. V rámci branže se během 2. světové války přesunul do oddělení Signal Corps Photographic Center v New Yorku, kde pomáhal vyrábět instruktážní videa pro armádu. 

 

V roce 1942 potkal svou první ženu, Barbaru Jean Day, která se údajně měla stát inspirací pro postavu Morticie Addams. Ve stejném duchu pokračoval v druhém manželství s Barbarou Barb, která podle něj "kombinovala vzhled Morticie a ďábelsky legální pikle". S poslední ženou  Marilyn "Tee" Matthews Miller se Addams oženil v roce 1980 - a to na zvířecím hřbitově. 

 

Ke spolupráci na televizní sérii "The Addams Family" byl vyzván televizním producentem Davidem Levy, kterému mordbidní humorista pomohl vytvořením jmen a detailnějších charakterů pro nastupující herce série z let 1964 - 1966. 

 

Praotec kultovní série zemřel 29. září roku 1988. Podle posledního přání byl popel jeho těla rozprášen, kde jinde, než na zvířecím hřbitově. 

 

In 1933 he joined the layout department of True Detective magazine, where he had to retouch photos of corpses that appeared in the magazine's stories to remove the blood from them. Addams complained that "A lot of those corpses were more interesting the way they were."[9]
His first drawing in The New Yorker ran on February 6, 1932 (a sketch of a window washer), and his cartoons ran regularly in the magazine from 1938, when he drew the first instance of what came to be called the Addams Family,[4] until his death. He was a freelancer throughout that time.[4]

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.