Sanctuary spouští unikátní prostor pro kapely a DJs z CZ/SK gothic scény

czscene_s

O letošních Vánocích bez dárku nebudete – věnujeme totiž celé scéně, všem kapelám, DJům, promotérům, fanouškům, vydavatelům i sobě samým zbrusu nový prostor pro prezentaci kapel ze scény – přivítejte, prosím, CzScene.cz!


 

 

Co je CzScene.cz?

CzScene.cz je náš nový projekt – v mezinárodní spolupráci jsme vytvořili webový prostor pro prezentaci českých i slovenských hudebních projektů a DJs, žánrově spjatých s gothic scénou. 

Proč by si kapely a DJové měli k těm všem Facebookům, Myspacům a Bandzonům zakládat ještě další profil?

Dobrá otázka! Položili jsme kapelám taky jednu – jaká je šance, že fanoušek temné scény mezi 30 000 skupinami na Bandzone objeví zrovna tu vaší? Nebo dokonce mezi stovkami tisíc umělců na zahraničních sociálních sítích? Pokud posluchač nejde „najisto“, nebude ta pravděpodobnost asi příliš vysoká. Proto jsme se rozhodli spustit projekt CzScene.cz. Ten nechce (a ani nemůže) těmto serverům konkurovat z hlediska kvantity, ale to je úplně v pořádku – jde tu o kvalitu a hlavně relevanci. Prostě, abyste se nemuseli prohrabávat tunami nesouvisejících kapel, než se konečně dostanete k něčemu zajímavému.

CzScene.cz je totiž prostor vyhrazený pouze kapelám a DJům „ze scény“ a ty tím pádem mají dost slušnou šanci, že si je tu najdou noví posluchači, které bude jejich tvorba zajímat. To ulehčí život oběma stranám.

A dál?

Správně tušíte, že to není všechno. Jako Sanctuary.cz budeme s kapelami z CzScene.cz úzce spolupracovat jak po stránce mediálně/propagační, tak promotérské. Chystáme i celou řadu speciálních aktivit, kdy například právě vy budete moci dosazovat své oblíbené kapely či DJe z CzScene.cz na vybrané gotické akce či jako předskokany slavnějších zahraničních kolegů. Navíc budeme těm nejzajímavějším spolkům i jedincům věnovat na CzSanctuary zvláštní prostor, a tak by vám neměla utéci jediná CZ/SK hudební naděje.

Navíc kromě toho, že je CzScene.cz plně uzpůsobený potřebám kapel a DJů (včetně prostoru na přidávání playlistů a podobně), jsou profily přichystané na dvojjazyčnou verzi. To znamená, že kromě češtiny/slovenštiny si kapely a DJové jednoduše vyplní ten samý profil také anglicky a mají vystaráno i pro zahraniční fans. A nejen pro ně. Jako Sanctuary.cz jsme v aktivním kontaktu s promotéry a vydavateli z mnoha zemí, kterým se snažíme představovat československou scénu a doporučovat jednotlivé interprety… už chápete? ;)

 

CZScene_bl_s

Kdo si může vytvořit profil na CzScene.cz?

Jakákoliv česká nebo slovenská kapela (či DJ), která nějak souvisí s alternativní subkulturou, vzešlou z raného postpunkového odkazu (tedy ne z metalové scény, prosím – ta má svá média a svých míst na webu dostatek). Od dark ambientu, industrialu a tvrdé elektroniky přes gothic/deathrock či postpunk až k neo/darkfolku, horrorpunku, středověku, psychobilly, dark kabaretu a temným hlukovým experimentům… to pole je široké, však to znáte.

Pokud byste si profil i založili, ale nejste si jistí, jestli by se váš projekt na CzScene.cz hodil, prostě ho zkuste zaregistrovat a uvidíte, jestli se do přednastavených žánrů vejdete. Každá registrace prochází schvalováním, a tak žánrově nesouvisející projekty dokážeme odfiltrovat ještě před založením.

Co je pro profil na CzScene.cz třeba udělat?

Skoro nic – stačí se zadarmo zaregistrovat na www.CzScene.cz, emailem potvrdit autorizaci a počkat na schválení od administrátorů. Pak už jen zbývá zabydlet svůj profil – přidat něco o sobě, fotku (kapely navíc ještě alespoň jednu skladbu) a rozeslat všem fanouškům a přátelům zprávy, že máte profil na CzScene.cz. Snadné a účinné.

 

A proč to vlastně děláme my?
  • Protože chceme pomoci české a slovenské gotické scéně – jako to děláme už šest let.
  • Protože věříme, že v našich končinách je spousta nesmělých umělců, které k tvorbě povzbudí prostor, vytvořený jen pro ně (a taky související možnost získání nových fanoušků a pomoci těm nejlepším projektům).
  • Protože chceme, aby zájemci o gothic subkulturu konečně měli všechny zajímavé kapely pohromadě, aby je poznávali a vytvářeli pevnější pouta mezi kapelami a posluchači. Prostě, vytvářeli scénu.
  • Protože i my chceme objevovat nové a nové hudební projekty.
  • A protože chceme, aby méně zkušené zájemce o gothic kulturu zbytečně nemátly deklamace různých „pseudo/sympho/evil/dark“ kapel, ale aby se mohli rozhlédnout po tomto světě sami. 

Doufáme, že vás bude CzScene.cz a hlavně kapely na něm bavit a že spolu s tímto projektem naše gotická subkultura zase o něco povyroste k radosti nás všech – interpretů, promotérů i fanoušků. Tak co na to říkáte, libí? Dejte nám vědět do diskuse.

Adresu si nespletete – www.czscene.cz.

Veselé Vánoce!

Váš

Sanctuary.cz a CzScene.cz tým

CZS logo

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Ďakujeme našim priateľom za skvelú podporu,akou neustále prispievajú k podpore nezávislej dark scény...Verím,že to ocenia ako kapely a Djs tak aj fanúšikovia...Raz darmo..už klasik povedal že nie je nad to,mať všetkých po kope :-))))Gudrun&LAHKA MUZA&HIEROS GAMOS
vyzera to ako dobrý nápad, tak prajem nech sa to uchyti
Děkujeme, je to krásný vánoční dárek! :-) CzScene určitě oceníme i my fanoušci, pamatuju si, jak jsem se někdy marně probírala Bandzone ve snaze najít něco spřízněného.... / Určitě to ale chce udělat mohutnou propagaci, aby se o tom dozvěděli úplně všichni - třeba dát i banner na ten Bandzone a tak. No a pak ještě aby si to lidi zvenku nepletli se "scene stylem" i když - pokud neznají gothic, tak s největší pravděpodobností neznají ani "scene", tak snad omyl nehrozí.
Moc děkujeme za pozitivní reakce, jsme samozřejmě rádi, pokud se vám to líbí a přijde vám to užitečné – takže nežijeme v bludu, sláva! :) <br /><br />Díky taky za přání, budeme doufat, že se to uchytí a budeme samozřejmě vděčný za každou pomoc s propagací. <br /><br />Sudlice, bannery na Bandzone jsou právě dost drahý a navíc se obávám, že by to kluci provozovatelé mohli brát jako konkurenci, že by to stejně asi spíš neprošlo. Spoléháme taky dost na podporu samotných kapel, že budou na svoje profily odkazovat, dávat tam nějaký exkluzivní materiál, umístí si CzScene banner k sobě a tak... prostě jako každá pořádná scéna, i CzScene musí fungovat na souhře a aktivitě kapel, promotérů a fanoušků... tak snad si neděláme plané iluze o "srdci" CZ/SK kapel a DJů :)
Chápu. Na každý pád, tady na CzS by se banner určitě hodil, nebo minimálně odkaz v sekci odkazy a nebo jsem slepá, už to tu někde je, jenom to nevidím :-)
To rozhodně nejsi, to jsme jenom my slepí a zapomněli jsme dát banner k nám na web... achjo, znáš to s tou kovářovou kobylou... :D<br /><br />Nicméně už je to napraveno, děkujem moc za upozornění! :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.