Pardubická Sick, Sad Christmas Party bojkotuje vánoční kýč

sicksadchristmas_SV sobotu 17. prosince proběhne v klubu Doli multižánrová shock art akce spojená s vernisáží výstavy obrazů mladých umělkyň, improvizovanou show, vystoupením kapely Phosgene Girls a dalších skupin.






 

Taky máte pocit, že "povinné" přání "šťastné a veselé Vánoce" už dávno ztratilo kouzlo a původní smysl? Nejste sami. Proto se undergroundové umělkyně Nancy Page a Daniela Lebedová rozhodly jít proti konzumnímu trendu a uspořádat v Pardubicích nekonvenční "antivánoční" happening.

"Děti nechtějí žádné předražené zbytečnosti, vrcholem jejich radosti by byl Santa na talíři a hořící stromek. Takoví ´Happy Tree Friends´ v novém kabátě," doplňuje myšlenku akce Daniela.

Kromě výstavy autorských obrazů, věnovaných ne-vánoční tématice, ozdobí sál nespočet originálních ozdob na stromeček, krabic na dárky, květináčŮ na vánoční hvězdy, nebudou chybět ani podobizny pořadatelek sedících na stylových sáňkách nebo tématicky upravené (ale poživatelné) cukroví. A vše (včetně dekorací) bude na prodej.

Na programu večera je i improvizovaná divadelní show spolku Pa.Le.Ťác.I, u které ani sami aktéři neví, kam je vlastně zavede. 

O hudbu se postarají v současné době jediní tuzemští zástupci žánru darkwave, pardubicko/přeloučská čtveřice Phosgene Girls. Těšit se můžete na osobitou souhru mystických gothic rockových poloh s energickou elektronikou, korunovanou hypnotickými vokály Al Chymisty Czernotty a zpěvačky Sunjy Nery.

 


Phosgene Girls - Disco'n'roll (live at the Bat Moon Rising, Pardubice, 1.5.2010) 


Kromě Phosgene Girls vystoupí v Doli klubu i kapely Cate, Papír sklo plasty a Backslider.

Tak divné a smutné Vánoce!

Sick, Sad Christmas Party – Nancy Page a Daniela Lebedová, Pa.Le.Ťác.I., Phosgene Girls, Cate, Papír sklo plasty a Backslider.
17. prosince 2011
Pardubice, Doli klub (Ohrazenická 281)
Vstup: 100 Kč (na místě)


sicksadparty

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.