Muzikál o Bowiem i přes mediální humbuk nebude

Alespoň ne s písněmi Davida Bowieho. Po nadšeném komentáři muzikálového tvůrce Singha o získání práv přišlo překvapivé vyjádření vydavatele: práva nebudou...

Bowie_musical

Předevčírem jsme vás na základě novinky britského serveru NME informovali o až příliš neuvěřitelné benevolenci vydavatelů vysloužilého rockového chameleona Davida Bowieho k nově vznikající inscenaci "Heroes: The Musical".

Nadšení, kterým planul její autor Deep Singh pro deník Guardian nyní v kontrastu se skutečností a zamítnutím práv vypadá dosti absurdně a nikdo zatím neví, díky jakému šumu tato desinformace vznikla. "Nemohli jsme tomu vážně uvěřit, když nám dal svolení. Jeho lidé nás varovali, že je velmi nepravděpodobné, že by se o věc zajímal a že na ni již byl opakovaně dotazován. Nechtěli jsme, aby pan Bowie považoval naši práci za jeho tribute a to pravděpodobně zabralo.", nechal se Singh slyšet.

Na druhé straně stojí aktuální, emocionálně chladnější vyjádření vlastníků práv: "Ani Organizace Davida Bowieho, ani spoluvydavatelé EMI Music a Chrysalis nevydali licenci pro tento muzikál v O2. Neprobíhají žádná jednání ohledně opakované produkce muzikálu s hudbou pana Bowieho." .

Novinky ze strany Bowieho mluvčího a další vyjádření k lákavému chystanému projektu pro vás budeme sledovat.

 

 

"Neither the David Bowie Organisation, nor its co-publishers EMI Music and Chrysalis, has issued a license for this performance at the O2. There are no negotiations pending for a long running musical featuring the music of Mr. Bowie".

Zdroj: http://www.nme.com/news/david-bowie/60647

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.