Peter Hook opět lamentoval nad koncem New Order

Britský kanál Sky Arts dnes odvysílá interview s Peterem Hookem, ve kterém si znovu stěžuje na způsob, jakým se rozpadl post-divisionský kult New Order.

peter_hook

Jak jsme vás informovali, post-punková a často lamentující celebrita Hook se začátkem září nechal slyšet, že se cítí pohoršeně nad letošním reunionem salfordských elektroniků a pravidelně se k celé věci vyjadřoval v médiích. V aktuálním rozhovoru domácí stanice komentoval zpětně rozpad amerických kolegů R.E.M., který si propůjčil za příklad ukázkového konce jedné hudební legendy. "Bylo zajímavé, jak hrdým způsobem Michael Stipe ukončil kapelu a její odkaz a pokud je tu něco na co já opravdu hrdý nejsem, je to cesta, jakou se rozpadli New Order...Je to hodně, hodně smutné. Když jste v kapele, dost prožíváte všechny stavy, kterými prochází jednotliví členové. Je to vlastně jako manželství. Když jste spolu takhle dlouho, doslova se přivádíte k šílenství."   

 

New Order se ve znovu obnovené sestavě bez Hooka chystají na prosincové vystoupení v Londýně a zhrzený basák k tomu dodává, že měl v plánu  "ochcat New Order, jak jen to šlo". Momentálně by ale raději se svými bývalými spoluhráči "zakopal válečnou sekeru", než pokračovat v mediální špíně. Dodal ale, že k tomu zbytek nedal šanci. 

 

Peter Hook je momentálně na turné se svou kapelou The Light, jejichž playlisty stojí na starých hitovkách Joy Division

 

Zdroj: http://tv.sky.com/ , http://www.nme.com/news/new-order/60577

 

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.