Švédský voodoo rokenrol Thee Graveman vydává nové LP

V pondělním ránu trochu zabádáme v méně známých vodách s představením švédských pokračovatelů kultu The Cramps, dvojicí Lee Tea a Daz Trash ze severského Malmö. 

thee_graveman

Garážově syroví, divocí a hrůzyplní. Tak charakterizuje dvoučlenný "horror-trashový" projekt label www.dirtywaterrecords.co.uk. Dvojice halloweenových milovníků žertuje nad svými britskými kořeny v osmnáctém století, zdali to odkoukali od pánů Vollmann/Lanthier nevíme, ale chlubí se věkem starším než sto let a překvapivou vitalitou živých vystoupení. Kytarista Lee Tea v každém případě anglické předky nezapře - minimálně ne ty z projektu The Exciters, se kterými vystupoval před přestěhováním do ještě mrazivějšího Švédska. Jeho parťák v garážovém jamu Daz je prozměnu odrostlý na ostrovní psycho/punkové scéně s minulostí v osmdesátkových Skitzo.

Na švédské půdě začínali jako revival písní Johnnyho Cashe a momentálně zní spíš jako ďábelský Screaming Lord Sutch - co více si od tohoto objevu přát? Snad jen regulérní desku, po které jsme se nedopátrali. 21. listopadu jim nicméně vychází více méně debutové LP stejnojmenného názvu "Thee Graveman". Více už v hudební ukázce, ve které plně převažují rockabilly inspirace obou hudebníků. 

Více i na www.myspace.com/theegravemen

 

The Graveman - My Witch (LP)

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.