Český projekt TJH součástí komiksu o Praze spolu se členem The Cure

Zatím málo známý tuzemský gothic-orchestral ambientní projekt přispěl svou skladbou ke komiksu "The Sorrowful Putto of Prague".

putto5

Přijde vám název komiksu povědomý? Ještě aby ne. Není to tak dávno, co jsme si u nás na stránkách počin "The Sorrowful Putto of Prague", tedy "Truchlivý amoret pražský", britského autora Jamese Stafforda představovali v souvislosti s klávesákem Rogerem O´Donnellem z The Cure. Jak si totiž možná vzpomenete (nebo si to znovu přečtete zde), právě Roger přispěl na soundtrack ke komiksu skladbou "Evensong".

A ve společnosti této významné postavy nyní debutuje i pražský projekt TJH (jehož název vám dost možná zas tak povědomý nepříjde), který ve svém gothic-orchestrálním duchu napsal skladbu "Always Just Watching" k další kapitole nazvané "The Hanging Man of Malá Strana" (Viselec z Malé strany). Tak trochu paradoxně je v seriálu o Praze poprvé zastoupen český interpret až v pátém pokračování.

Kapitolu si můžete prohlédnout od této stránky a pustit si k tomu skladbu zde – stačí vybrat možnost "LAUNCH AUDIO PLAYER (this will open in a pop up window)" a přehrávač se vám otevře v novém okně.  Skladba "Always Just Watching" je hned nahoře, nad zmiňovanou písní Rogera O´Donnella.

Tajuplný TJH sám sebe charakterizuje slovy "Nightwalker with the Absinhté Glass" a popiskem : "TJH je orchestral-ambientni projekt inspirovany gotickou ponurosti a temer mystickymi zmenami vedomi pri absinthovém nocnim bloudeni historickymi castmi starych mest, ktere ozivaji a vypraveji sve hudebni pribehy". Jeho další skladby si můžete poslechnout na Bandzone profilu.

Zdroj: Putto.com (‘Always Just Watching’ – New music for The Putto)

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.