VNV Nation – třetí klubový křest futurepopem

VNV_Nation_-_koncert_2011-09-25_cropIrsko-anglické duo VNV Nation kráčí od úspěchu k úspěchu. To už jsme psali před jejich premiérovým českým koncertem před čtyřmi roky, od té doby se ale vůbec nic nezměnilo. Dvojici se podařilo dostat se až na vrchol alternativní elektronické a industriální scény. Přesvědčit se o tom můžete sami a to v neděli 25. září večer v pražském Lucerna Music Baru. Publikum rozžhaví němečtí Straftanz, kteří si zde odbydou svojí koncertní premiéru.

 

 

 

Potřetí Praha, potřetí polokruhové pódium pražského Lucerna Music Baru. To je realita nedělní zastávky futurepopových bohatýrů VNV Nation, kteří zde představí svojí novou desku „Automatic“. Mnozí nezaměnitelnou, rtuťovitou postavu Ronana Harrise už dobře znají, pro některé, kteří se se jménem této v Hamburku usazené formace setkávají poprvé, pár základních informací.

 

VNV_Nation_-_Automatic

 

VNV Nation přináší ve své muzice unikátní mix současných elektronických stylů, industriálních, rockových a tanečních elementů, tematických textů a inspirujících emotivních vokálů. Souhrn elektropopu, EBM a rockového drajvu dal počít nové hudební škatulce – future popu. VNV Nation si vysloužili uznání nejen za studiové nahrávky, ale také za svoje energická živá vystoupení, která přinesla dvojici velkou, diversifikovanou skupinu fanoušků z různých zemí a hudebních kultur.

8 řadových desek, novinka „Automatic“ je stará pouhých týden!

138 tisíc přátel na Facebooku.

Předem vyprodaná turné v Evropě i Severní Americe.

Ekologický pohled na svět – alba vydávaná s maximálním vyloučením plastů.

Ronanům vedlejší projekt ModCom – pocta analogovým elektronickým nástrojům minulosti.

A na závěr zkušenost minulých českých vystoupení VNV Nation – první setkání silně nadprůměrné, druhé na Rock For People bylo velkým omylem. Zato prozatím poslední vystoupení před dvěma roky zanechalo zcela euforický dojem, který je velkou předzvěstí letošní zastávky.

 

VNV Nation - Perpetual (živě z Lucerna Music Baru, Praha, 2009)

 

Před vystoupení headlinera večera předstoupí před domácí publikum německá klubová, tvrdě elektronické senzace Straftanz, kteří stejně jako VNV vydávají tento měsíc nové řadové album. Druhá deska „Mainstream Sellout Overground“. Předáváme jim slovo:

"Není důvod lidem s mělkým vědomím vysvětlovat, co je správné. Jsme víc než vyčerpaní. Naše klubová kultura neexistuje ve jménu všeználků nebo takzvaných "expertů", existuje kvůli lidem na místě, lidem v klubu, kteří chodí na koncerty. Těm, kteří se považují za vězně v mrtvém bodě, který jen dokazuje, že všechny sliby o lepší budoucnosti jsou falešné. Straší vás sny, že vaše kluby zavřou? Máte už toho plné zuby? Klid. Připravte se. Straftanz je jen začátek. Neseďte jen tak a nekoukejte na své desky jako na trofeje. Vytvořte sociální sítě. Objevte nová místa. Najděte DJs, kteří opravdu umí míchat a riskovat pouštění nových věcí! Objevte lidi, kteří chtějí ztrestat taneční parket těmi správnými beaty. Neboť tihle lidé budou mít autoritu! Organizujte taneční party! Šiřte Straftanz!

 

Straftanz-Mainstream-Sellout-Overground

 

Nemáme ponětí, proč někteří lidé zdůrazňují, že jsme neznámí, že nemáme jména. Straftanz není o lidech a obličejích, protože to je jen prach a stíny. Straftanz je o scéně, o tanečním parketu o lidech, kteří chodí na akce. Je to o Nápadu, že Scéna se odehrává Před pódiem, nikoliv na Něm. V Straftanz je tvořivé jádro, jmenovitě k-x, j-ing a -jl-. Produkce byla plně cyberovládána až do prvníhoaAlba "Forward Ever", ale v roce 2010 jsme Cyberdominatora vyhodili po vážných uměleckých střetech. Tato jádro se nazývá Straftanz ZK. Naše pravá jména by jen přesunula pozornost od hudby k pop kultuře. To nezamýšlíme. Sláva není nic. Bassdrum je zákon."

Evropské turné dvojice kapel odstartovalo září 6. v německém Giessenu. 25.září pak VNV Nation se Straftanz vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky za 350,- Kč + poplatky jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně LMB bez poplatku. Na místě v den koncertu pak za 450,- Kč.

Více info na:

www.vnvnation.com
www.myspace.com/vnvnation
www.musicbar.cz
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

 

VNV_Nation_-_koncert_2011-09-25

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Proste parada... :-) Zahrali mi Legion. Za me 9 netopyru z 10 8)
Dotretice vynikajici zazitek, kterej se vzdy pohybuje mezi strhujicim hudebnim prozitkem, vrcholnym managementem a mistrnou manipulaci :D ..jen me pokazdy udivuje, jak relativne malo lidi takovy elektro-stars pokazdy pritahnou.
Tak že vás tam bylo tentokrát méně vím, aspoň o tři:) My jsme se po poslechu poslední desky rozhodli nejít, je to pořád to samé. Ale jestli to byl tak dobrý koncert jako před rokem, pak věřím že jste si ho užili!
Vynikajici akce na kterou jsem se dostal dost blbou nahodou, ale rozhodne nelituji, VNV opravdu nezklamali :)<br /><br />In ICE we trust!

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.