Killing Joke shání peníze na vydání záznamu koncertu z Royal Festival Hall

PledgeMusic, služba, která dává možnost podpořit aktivity muzikantů skrze příspěvky svých fanoušků, není pouze doménou začínajících kapel. Peníze na nový živák, který Killing Joke nasnímali vloni v londýnském Royal Festival Hall, shání i tahle slavná kapela. A jde jí to víc než dobře!

 

 Killing_Joke_-_Down_By_The_River

 

Poslední dva roky fungování postpunkové legendy  Killing Joke považují mnozí za nejlepší v jejich více než tři desítky let trvající kariéře. Původní sestava, výborné album „Absolute Dissent“ a koncerty nabušené energií, to už je důvod, abychom výjimečnou konstelaci zachytili na citlivý materiál. Kapela se rozhodla zvěčnit loňský koncert v londýnském Royal Festival Hall, a to nejen zvukem, ale i obrazem. A protože vydání živáku „Down By The River“ si ponechala ve vlastní režii, nabízí možnost fanouškům podílet se na financování desky a získat tak zajímavé memorabilie spojené s vydáním záznamu. Produkce živáku se ujal kytarista Gordie, který dává v plac dokonce svojí kytaru vyrobenou na míru.

Zájem o kolekci, která oficiálně vyjde v lednu příštího roku a bude k dostání nejen jako dvojCD s DVD (to bude obsahovat nejen záznam koncertu a samostatně veškeré projekce vytvořené pro loňské turné), ale také na vinylových nosičích s podepsanými pohlednicemi a dalšími sběratelskými nezbytnostmi, je veliký. Už týden po spuštění služby na stránkách http://www.pledgemusic.com/projects/killingjoke se na účtu sešla od více než tří stovek fanoušků polovina z celkové potřebné částky. Killing Joke původně plánovali vybírat příspěvky celé dva měsíce. Pokud ale zájem fanoušků bude stále tak velký, za týden bude částka potřebná k vydání kompletu pohromadě. V březnu poté kvartet plánuje vyrazit na další evropské turné. Zastávka v ČR zatím není anoncována.

 

Tracklist double živáku „Down By The River“:

Disc 1

1. Unspeakable

2. Love Like Blood

3. Change

4. War Dance

5. Communion

6. Bloodsport

7. European Super State

8. This World Hell

9. Fall of Because

10. Ghosts of Ladbroke Grove

 

Disc 2

1. Madness

2. Requiem

3. Primitive

4. The Great Cull

5. Asteroid

6. Depth Charge

7. The Wait

8. Pssyche

9. Eighties

10. Pandemonium

 

Killing Joke – anonce jarního turné 2012 + klip ke skladbě European Super State

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.