Iggy Pop si v Rumunsku zlomil nohu a ruší turné - CZS bylo u toho

"Sakra, asi jsem si zlomil nohu nebo co", ozval se se sebetrýznivou ironií dovádivý šedesátník Iggy Pop po děsuplně vyhlížejícím pádu na vystoupení v rumunském Târgu Mureş. O chvíli později už opět křepčil na podiu i pod ním, dokonce nevynechal ani své klasické pošťuchování s fanoušky vytaženými na podiu. Doktoři jeho obavy nyní definitivně potvrdili.

Iggy_Pop_penninsula_festival

(Foto by Llewellyn)

 

Iggyho neplánovaný návrat sebedestruktivních kousků přitom zhlédla část reportérů CZ Sanctuary v závěru transylvánského putování jako příjemnou punkrockovou tečku při zastávce na festivalu Tuborg Greenfest, menším bratříčku maďarského Peninsula festivalu.  


The Stooges s aktuální kytarovou výpomocí v podobě Jamese Williamsona zároveň nabídli (ve srovnání s loňským setem na Colours of Ostrava i tím z roku 2008 v Praze) mnohem explozivnější a příjemně obměněný setlist s několika úskoky do téměř bluesových a kapelou evidentně vychutnávaných vyhrávek. Nabitý koncert odstartoval komicky trapnou scénkou s jedním z ramenatých securiťáků v militantní uniformě, ke kterému se Iggy naklonil a zhruba 2 minuty se z něj snažil se slovy "hej ty, hej! Jak se tady v týhle zemi řekne ahoj?" vymámit jakoukoliv reakci. Ochrankář ponížený neznalostí jediného anglického slova okamžitě zčervenal, jen co si uvědomil, že se na něj upoutala pozornost celého festivalu. O několik minut později ale se svými opravdu ostřílenými kolegy svorně srážel k zemi odvážné fanoušky padající přes bariéry s agresí, kterou čeští přihlížející koncertu dlouho nepamatují. Válčení pod podiem ale nemohlo jinak vynikající show ubrat na síle, stejně jako se zlámanému Iggymu podařilo nedávat najevo vnitřní útrapy ze zlámané nohy a dovést více než hodinu a půl dlouhý koncert do zdárného konce s neuvěřitelným množstvím přídavků - již krátce po sérii největších hitovek gradujících punkrockovou hymnou "I Wanna Be Your Dog" pokračoval slovy "tak tohle je konec týhle zasraný show, loučim se s vámi, nazdar" pěticí dalších skladeb a očividně znavenou kapelu (zejména sotva postávajícího basáka Mika Watta) nenechal ze stage jen tak odejít.

 

Podle aktuální novinky ze serveru NME se Iggyho obavy opravdu naplnily, když mu doktoři na rentgenu objevili v levé noze dvojici zlomených kostí. S upřímnou lítostí tak v rámci několikatýdenní rekonvalescenční pauzy musel odvolat chystané americké turné. Událost komentoval takto: "Nenávidim to. Zatraceně nenávidim, když musím něco rušit nebo odsouvat. Šel jsem za doktorem, protože to tak příšerně bolelo a nezvládal jsem se z toho vyhrabat sám. Vydržte to prosím, fakt se na ty koncerty na východním pobřeží těším."

 

 

Zdroj: http://www.nme.com/news/iggy-and-the-stooges/59041

 

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.