New Order po pěti letech znovu zahrají naživo!

New Order oznámili na říjen letošního roku dva koncerty v Evropě.

 

New-Order286

 

Bude se jednat o první koncerty New Order od listopadu 2006 a zároveň se do kapely vrací Gillian Gilbert, která s kapelou poprvé vystupovala v roce 1980 v The Squat v Manchesteru. Sestava kapely bude následující: Stephen Morris (bicí), Bernard Sumner (kytara, zpěv), Gillian Gilbert (klávesy, kytara), Phil Cunningham (kytara, klávesy) a Tom Chapman (basa). O Peteru Hookovi samozřejmě po divokém rozpadu skupiny v roce 2007 není ani zmínka.

Koncerty jsou naplánovány na 17. října do Brusselu (Ancienne Belgique) a 18. října do Paříže (La Bataclanon). Jedná se o benefiční koncerty na podporu uznávaného umělce a filmového producenta Michaela Shamberga, který kapele produkoval několik ceněných videí včetně "True Faith", "Touched By The Hand Of God", či "Regret". Shamber se již od roku 2005 potýká s oslabující chorobou. Bernard Sumner vysvětluje, proč mu kapela chtěla pomoci: "Michael s námi byl od úplných začátků. Zpočátku měl na starosti Factory v New Yorku, pak se stal kreativním producentem všech našich raných videí. Přivedl nás k raným pracem režisérů jako je Kathryn Bigelow, Gina Birch, Robert Breer, Peter Care a Phillipe Decouffle. Michael je velmi nemocný a potřebuje stálou lékařskou péči. Chceme mu pomoct a tato vystoupení by měla zajistit dostatek prostředků pro jeho pokračující péči."

Gillian Gilbert říká ke svému návratu: "Od kapely jsem si dala pauzu dlouhých deset let. Jsem opravu ráda, že jsem zpátky. Michael je velmi dobrý přítel a já mu chci pomoct, takže to beru jako skvělé načasování na comeback."

Další novinky pro vás samozřejmě budeme sledovat.

 

zdroj: bbc.co.uk

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.