S Joy Division revivalem Dead Souls vystoupí v Rock Café Phil Shoenfelt

V Rock Café se ve čtvrtek 25.8.2011 stane něco, co by čekal málokdo. Legendární Phil Shoenfelt zazpívá s kapelou Prague Dead Souls, takzvanými pražskými apoštoli kapely Joy Division.

Dead SOuls + Phil


Joy division není snad nutné představovat. Joy Division jsou kapelou, která byla jedním z prvních a nejvýznamnějších zakladatelů nejen gothic rockové hudby. A pokud budu mluvit sám za sebe, musím říct, že Prague Dead Souls mají opravdu právo se nazývat pražskými apoštoli hudby Joy Division.

Navštívil jsem již mnoho jejich koncertů. Energie a autentičnost, se kterou hrají především rannou tvorbu Joy Division, je naprosto neuvěřitelná! Jejich zpěvák Scott Williams sice nevypadá jako Ian Curtis, ovšem o to tu vůbec nejde. Důležitý je především jeho hlas, energie a nasazení které podává na podiu jako by to byl sám Ian Curtis. Občas jeho soucítění s Ianem Curtisem na podiu dojde tak daleko, že to na první pohled vypadá, jako by se do něj Ian sám vtělil. Když k tomu pak přidáte skvělé hudebníky kteří jejich hudbu hrají celým svým srdcem a vědí, co hrají, vznikne zvuk a energie koncertu, kterou byste mohli zažít jen na koncertu bývalých Joy Division, nebo s Prague Dead Souls.

Ale vraťme se k blížícímu se koncertu. Tento koncert je speciální především proto, že výjmečně na tomto koncertu bude zpívat s Prague Dead Souls legendární Phil Shoenfelt Je to tedy příležitost, která se nabízí jen jednou za život a neměly by si jí nechat ujít nejen fanoušci Joy Division, post punku a gothic rocku, ale především také fanouškové Phila Shoenfelta.

Myslím že představovat Phila Shoenfelta pro ty co neznají, také není nutné. Vše podstatné je v rozhovoru s Ra Bobem, baskytaristou kapely Prague Dead Souls, který si přečtete na stránkách CZ Sanctuary již zítra. Jen dodám, že jako předkapela v Rock Café vystoupí  Marika Provokator se svými Super Pilot.

mohlo by vás také zajímat

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.