And One končí tour s Unheilig – nelíbí se jim publikum

Hvězda německé elektroniky And One se rozhodla předčasně ukončit turné s neméně slavnými Unheilig kvůli svému nepříjemnému pocitu z fanoušků.


andoneiunheiligtourzrusena


Oficální důvod pro toto rozhodnutí však zněl jinak – podle zprávy, které se objevila na stránkách And One a Unheilig, se kapela chce zaměřit na své světové "Sextron tour". Navíc prý staronoví členové Joke and Rick, kteří nahradili nedávno odešlé členy Chrise Ruize a Gia van Oli (četli jste), mají i své rodinné povinnosti a nebylo by tedy možné úspěšně dokončit turné s Unheilig, aniž by to ohrozilo And One.

I když se hudební publicisté podivují, proč v totmto případě And One vůbec se společnou šňůrou s der Grafem a spol souhlasili, jako důvod to vzali. O změnu ve vnímání této situace se však brzy postaral sám frontman Steve Naghavi na svých osobních stránkách – ve svém veřejném dopise přiznává, že oficiální oznámení je pravdivé jen z poloviny. Přímo píše:

"Celý ten nápad jet na turné s Unheilig byl od začátku špatný. (...)  Hned na prvním koncertu v Drážďanech mne čekal šok – podíval jsem se do obecenstva a málem přestal dýchat. Všichni byli normální – ale přesto ne tak jako vy nebo já. V davu nezbyla téměř žádná temná scéna. Stál jsem v zákulisí a hlavou mi rotovaly jenom myšlenky: ´Ach jo, ach jo... tady EBM nebude fungovat´. Spěchal  jsem proto za klukama, abychom místo domluveného setu dali raději cover verze. (...)

Seděl jsem pak na schodech, které vedly na pódium, čekal na náš koncert a nervózně mačkal plastikový kelímek s vodkou, kterou si vždycky dávám před vystoupením na kuráž. Uvaděč vešel na stage a začal jménem Unheilig děkovat VolksWagenu a dašlích sponzorům. ´A nyní,´řekl moderátor, ´přivítejte na pódiu And One!´Věřte mi – TOHLE byl ten úplně nejtrapnější okamžik celé mé kariéry. Cítili jsem se jako nějaký zasraný cirkusový klaun. A víte co? Myslím, že jsem si to zasloužil. Tolik hlouposti MUSÍ být jednoho dne potrestáno! Co tady dělám?"

Dopis pak končí slovy: "Nemůžu – nechci to dělat znovu! Tohle musí skončit! Chci už prostě být zpátky ve studiu s Jokem a Rickem a pracovat na něčem, na co budou moci být naši fanoušci hrdí."


And One - Deutschmaschine (8.07.11 Live bei der Unheilig Heimreise Tour in Dresden)


Zdroj: SIde-Line.com (And One ends tour with Unheilig 'because the audience sucks')

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

No do prcic, to video je opravdu az sklicujici, kdyz se clovek podiva na ty zamrzly civily! V leccem mi to pripomina letosni a lonsky Colours, kde do normalnich batuzkaru a proslunenejch dusi napalili syrovou porci opravdu temnejch kytar....v tomhle jsou festivaly obcas skutecne k zbliti :) No, uz dlouho jsem ze zaznamu koncertu necitil tak trapnej a neprijemnej pocit...to jeho "klaunovstvi" z toho fakt srsi, uprimnou soustrast.
Přidávám link na následný Unheilig...ty povadle mávající ruce před objektivem, to je opravdu silná rána do žaludku, fuj :D http://www.youtube.com/watch?v=uMIrgfzLvrg&feature=related
na tech dalsich videich je videt ze vetsinu obecenstva to dost miji a jen vyjimecne je tam videt nejaka odezva. i tak ale tezko rict jak to maji osetrene smluvne...
Já to teda upřímně nechápu - proč je ten dav tak barevný? Jako kdyby promotéři inzerovali evu a vaška namísto And One a Unheilig :-?
To je fakt..nicméně o něm svědčí spíš hustota porostu hlav než barevnost publika :D ..tak i tak, je to vážně bizarní podívaná..
Unheilig jsou v Německu už běžná mainstreamová kapela, objevují se v televizi atd... Takže podle toho vypadá jejich cílová skupina...<br /><br />I když trochu se divím že And One je nebrali, jejich muzika je (ač hodně kovová a elektronická) v podstatě celkem slušná popina :)
Hehe, s tim teda úplně souhlasim :)

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.