Členové Joy Division se vzájemně urážejí přes média

Bývalí spolutvůrci postpunkového náboženství Joy Division po sobě ostře střílejí v rozhovorech.

joydivisionneworder201


Ačkoliv nedávno vyšla vůbec první kompilace remasterovaných skladeb New Order a Joy Division "Total: From Joy Division to New Order"" (psali jsme zde), podle souvisejících rozhovorů s jednotlivými členy zřejmě nešlo o zrovna šťastné shledání po letech. Vztahy bubeníka Stephena Morrise a kytaristy Bernarda Sumnera s basákem Peterem Hookem notně ochladly zejména poté, co si Hook založil zbrusu novou formaci "Light".

S ní totiž (jak víte) na koncertech hraje celé desky Joy Division a navíc vydal EP s vlastními předělávkami těchto skladeb (i o tom jsme psali) – vše bez toho, aby se obtěžoval původních členů Joy Division zeptat nebo je dokonce přizvat ke spolupráci. Posledním hřebíčkem do rakve vztahů mezi těmito dvěma tábory byl moment, kdy Hooky koupil práva a značku starého nočního klubu Factory Records Haçienda, rovněž bez vědomí ostatních.

Vzhledem k tomu asi není příliš překvapivé, že se to v rozhovorech hemží takovými výroky, které z hlediska autentičnosti musíme přeložit bez příkras:

Peter Hook: "Pravdou je, že Bernard je kokot a vždycky byl."

Stephen Morris: "New Order nemají budoucnost. Je těžké udělat pod tím vším tlustou čáru, ale myslím, že už jsme ji udělali."

Bernard Sumner: "Bylo řečeno a uděláno až příliš mnoho věcí. Strávili jsme celý život jako parta s principy a ideály a to, co Peter udělal, jde proti všemu, co jsme kdy zastávali. Dřív by z toho vedla nějaká cesta ven – ale ne po tom, co provedl s Joy Division."

Peter Hook: "Bernard si vždycky myslel, že Joy Division jsou depresivní. Kdybych se ho ptal na povolení, stejně by mě poslal do prdele."

Bernard Sumner: "Peter mohl udělat spoustu věcí jinak a pořád bychom mohli být přátelé – teď ale přebírá naše společné dědictví stejně, jako nám sebral Haçiendu. Těžko tedy někoho překvapí, že jsme kvůli tomu tak naštvaní."

Zdroj: Side-Line.com ('The truth is, Bernard's a twat, and he always has been' - Peter Hook on Bernard Sumner)

mohlo by vás také zajímat

Komentáře

Kokot je Hooky, a vždycky byl!<br />Mám známého a ten s Hookym celou tu levou na zbytek New Order rozjel. Nejdříve z Hookyho udělal DJe, ale na to nikdo nechodil, tak nakonec se zrodil projekt "Light" --- je to celý o prachách, Hooky je prostě nenažranej a vždycky se choval jako primitiv, takže to snad Stephena a Bernarda nemůže překvapit.

Přidat komentář

Zadej správnou odpověď.